Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan İlçe Örgütünde Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. Tayfun Barış Arslan’ın ev sahipliği yaptığı organizeye CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç katıldı.

CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. Tayfun Barış Arslan’ın yaptığı selamlama konuşmasının ardından partililere hitap eden CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, ekonomide döviz kaynaklı olarak yaşananlar üzerinden hükümeti eleştirdi.

Öztunç, şöyle konuştu:

“Son zamanlarda ekonomik sıkıntılarla karşı karşıyayız. Memleketin durumu pek iyi değil. Vahim bir sonuçla karşı karşıyayız. Dövizin durumunu görüyorsunuz. Maalesef ciddi bir artış yaşandı. Yüzde 40 devalüasyon yapıldı. Belki gizli tutuyorlar, başka şeylerin arkasına saklanarak bunu kapatmaya çalışıyorlar ama Dolar, 7 liranın da üzerini gördü. Bu, zengini daha da zenginleştirdi; fakiri daha da fakirleştirdi. Doların artacağını bilip de 4 liradan kim aldıysa, 7 liradan kim bozdurduysa vatan haini aramaya gerek yok. Bunu yapanlar kimse, Pazartesi günü önerge vereceğim. 4-5 gün içerisinde kimlerin hesabından yüklü miktarda döviz alındı satıldı bu ortaya çıksın. MASAK da gereğini yapsın. Çünkü çalınan para sizin paranız. Sizin paranız. Daha vatandaşa yansıması haftaya başlayacak. Fiyatlar tekrar artacak. Her şeye zam gelecek. Bu mu adaletin AKP. Böyle adalet olur mu? Bunları dile getirmek bizim boynumuzun borcudur.”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile yaşanan krize değinen Öztunç, İncirlik Üssü’nün kapatılmasını isteyerek, “Türkiye, hiç kimsenin boyunduruğuna girmemiştir. Bundan sonra da girmeyecektir. Amerika’yı boykot edeceğiz diye Iphone kırıyorlar. Eskileri kırıyorlar yenileri ise ellerinde duruyor. Amerika ile mücadele edeceksen, boykot edeceksen İncirlik Üssü’nü kapat. Ekonomik yaptırımlar karşısında mücadele edeceksen özelleştirdiğin şeker fabrikalarını geri al. Amerika ile ekonomik anlamda mücadele edeceksen Adıyaman tütününü serbest bırak. Bitlis’te, Samsun’da fabrikayı yeniden aç. Mücadeleyi harbiden yapacaksın. Mindere çıkıyorsan essahtan güreşeceksin” dedi.

Yerel seçimlerle ilgili olarak da değerlendirme yapan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “1 Ocak 2019 tarihi itibariyle yerel seçim takvimi başlayacak. Biz de 10-11.ayda başlarız. Nurhak Belediyesi, tekrar CHP’li olmaya devam edecek. Pazarcık’ı inşallah alacağız. Ama yetmez. Biz, Elbistan’da da iddialıyız. Buna inanın. Biz, Elbistan’da belediyeyi alırız. Başka partilere değil, 1 oy olsa bile peşine düşeceğiz ve mücadele edeceğiz. Elbistan’da belediyeyi kazanmak için her şeyi yapacağız. Aday olmak isteyen arkadaşlarımız, aday adaylıklarını ilan etsinler. Vatandaşa gitsinler. 45 günde seçim kazanılmaz. En doğru isim kimse onu aday yapalım. Hep birlikte el ele vererek Elbistan Belediyesi’ni CHP’li belediye yapalım. Elbistan köy gibi bırakıldı. Sahipsiz bırakıldı. Bunun için Elbistan’ı sosyal demokrat mantıkla yönetmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Elbistan’ın il olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) verdiği kanun teklifini hatırlatan Öztunç, “Bu kanun teklifi, Meclis gündemine Ekim ayında alınacak. Bakalım, AK Partililer samimi mi değil mi göreceğiz? Evet mi diyecekler, hayır mı diyecekler, onu Meclis’te göreceğiz. Biz, CHP olarak 144 milletvekilimizin o gün mecliste olanların hepsi evet oyu kullanacak. Diğer partilerin milletvekilleri ile de görüşeceğim. Diğer partiler kabul oyu verirse kanun teklifi geçer ve Elbistan 82.il olur. Reddedilirse yine vereceğim. Elbistan il olana kadar kanun teklifi vermeye devam edeceğim.

Ceyhan Nehri ile ilgili bir önerge verdim. DSİ girmiş çalışıyor. DSİ’nin Elbistan’da Ceyhan’ın temizlenmesi ile ilgilenmesi gerekiyor. 100 bin insan yeniden zehirlenebilir. Su oksijensiz kaldı ve göl haline geldi. Tedbirinizi alın. Fatih Mehmet Erkoç, tedbirini al. Uyarmak benim görevim. Ben aldığım oyun hakkını vereceğim” cümleleri ile konuşmasını bitirdi.