Biz sadece emanetçiyiz, vakti gelince teslim ederiz. "

Nasibinde olmayan girmişse yüreğine ağırlaşır dünya. Sahibine verilmiştir emanet. Huzur sarmıştır ruhu. Ruh kanatlanır gökyüzünde, süzülür nazlı nazlı. Bulutlarla oyun oynar, kıvrımlarında sallanır. Yılmadı da güneşe ulaştı. Sırılsıklam etse güneşin ateşi, ala dağlardan serindir kafası. Dokundukça kavrulur, sarıldıkça soluğu kesilir. Yangın yeridir içi, erdikçe yar...

Yere değmez ayakları, zindandır gulsuzluk. Ömrü orda kendi burada kaldı. Aşksız çöz bu düğümü? Çabuk geçer ask, sen canimsin. Serde uzaklık-ayrılık-özlem iççice geçti. Kavuşmanın tadı, sevilmenin heyecanı, askın sevmesi, Yar’a kilitledi. Sırrı ifşa ediyor kabına sığmayan ben. Anı yaşıyor tekrar tekrar düşüncelerim. Yer yerinden oynuyor sen aklımdan çıkınca. Yalnız kalıyor, gök boşluğuna düşüyorum. Şimşekler çakıyor gözlerim, sağanak gibi indiriyorlar. Elimde değil kendimi kontrol edemiyorum.

Nasıl unuturum seni? Hainlik eden ne varsa yok ederim. Göğsüm daralır, ciğerlerim salmaz dışarı seni. İkisin ecelimdir belli... Dizlerim tutmaz olur. Yitilir bedenim can kalmaz. Sahibine verdin yüreği geriye ne kalır? Yana yakıla eridin yanında. Tek yar olayım derken, yârini düşünmedin. Yarsız dünde yarında olmasındı.

Düşlerim tarifsiz özgesi, gosga gosga oturdu gönlüme. Sensizliğe hastayım elbet. Durup dururken göresim geliyor. Kokun burcu burcu... Yıllar üst üste geldi senle bir an kadar etmedi. Seni serpiştiriyorum günlere, ne de çok yakışıyorsun ömrüme!

Miladim oldun, öncesini saymıyorum. Gözlerinin değmediği anlara yasamak mı denir?