Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü basketbol takımı, Ege Derbisinde karşılaştığı Çağdaş Bodrumspor’u 87-67’lik skorla farklı mağlup etti. Karşılaşmanın ilk periyodunda çift haneli skor üretmeyi başaran Daron Russell, maçın en değerli oyuncusu oldu.MANİSA (İGFA) - Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ndeki (BSL) ikinci sezonunda play-off oynamaya hak kazanan Manisa Büyükşehir Belediyespor basketbol takımı, Ege Derbisinde Çağdaş Bodrumspor’un konuğu oldu.

Muğla Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda oynanan maça etkili başlayan taraf yeşil-beyazlı takım oldu. İlk dakikalarda Daron Russell’ın 3 sayılık isabetleriyle 13-0’lık seri yakalayan Potanın Tarzanları, ilk periyodu da 24-15 önde geçti. İkinci periyotta da skor bulmakta zorlanmayan Manisa BBSK, soyunma odasına 45-38 önde gitti. İkinci yarıya da hızlı başlayan Potanın Tarzanları, Pako Cruz ve Ryan Luther ile bulduğu isabetlerle final periyoduna girilirken 63-52’lik skorla farkı çift haneye taşıdı.

FİNAL PERİYODUNDA FARK 20’YE ÇIKTI

Futbol: Trendyol Süper Lig Futbol: Trendyol Süper Lig

Baskılı savunması ile rakibine kolay sayı şansı tanımayan ve Dorukhan Engindeniz ile bulduğu hızlı hücum sayıları ile farkı açan Manisa BBSK, Ege Derbisinden 87-67’lik skorla farklı galip ayrıldı. 3 sayılık atışlarda 33’te 17 isabet bulan Tarzanlar, yüzde 52 gibi yüksek bir oran yakaladı. Yeşil-beyazlı takım, rakibine karşı ribauntlarda 37-24, asistlerde de 20-12’lik üstünlük sağladı.

Daron Russell, 14’ü ilk periyotta olmak üzere attığı 22 sayı ile karşılaşmanın en skorer ve en değerli oyuncusu oldu. Russell, istatistiklerine 6 ribaunt, 5 asist ve 4 top çalma da ekledi. RyanLuther 16 sayı, 8 ribaunt, Pako Cruz da 15 sayı ile maçı tamamladı. Dorukhan Engindeniz ile James Anderson 8’er sayı, Emanuel Terry 6 sayı, 8 ribaunt, Barış Çağan Özkan 5 sayı, Mustafa Baki Görür 3 sayı, Ege Arar ve Ayberk Olmaz da 2’şer sayı ile maçı noktaladı.