Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ve 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında, askeri personele  “Yabancı Dil Eğitimi” verilmesi hususunda protokol imzalandı.

KİÜ Senato Salonu’nda gerçekleştirilen ve 5 yıl sürecek protokolde, taraflar adına imzalar KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan ve 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu tarafından atıldı. KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seçil Fettahlıoğlu ile 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanvekili Piyade Binbaşı Mahmut Fırat ve Personel Şube Müdürü Personel Yüzbaşı Kadir Er’in de hazır bulunduğu protokol kapsamında, KİÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü akademisyenleri tarafından Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) koordinesinde, askeri personele yönelik yabancı dil eğitimi verilebilecek.

Yeni müfredatla yeni yaklaşım! Yeni müfredatla yeni yaklaşım!

KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, protokolden duyduğu memnuniyeti belirterek, İstiklal Üniversitesi olarak kentteki birçok kurum ve kuruluş ile işbirliği içerisinde olduklarını söyledi. Prof. Dr. Bakan, “Bu işbirliği ve dayanışma anlayışı ile yine çok anlamlı imzalar atıyoruz. 2. Zırhlı Tugay Komutanlığımızda görev yapan askeri personelimize yabancı dil eğitimi verilmesini amaçlayan bir protokol yaptık. Ülkemiz ve milletimizin güvenliğini temin eden silahlı kuvvetler personelimize bir nebze de olsa katkı sunmak, gerçekten üniversitemiz açısından mutluluk verici. Bu protokolün gerçekleşmesinde bizlerle dayanışma içerisinde olan Tugay Komutanımız Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu’na, üniversitem ve personelim adına şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı-uğurlu olsun” diye konuştu.  

Tuğgeneral Terzioğlu’da hayata geçirilen protokolün müspet sonuçlar vermesi dileğinde bulunarak, KİÜ Rektörü Prof. Dr. Bakan ve KİÜ akademisyenlerine teşekkür etti.