ANKARA (AA) - CK Enerji çalışanlarından oluşan "Gönüllerin Enerjisi Koşu Takımı", 45. İstanbul Maratonu'nda "Otizmli Çocuklara Eğitim Güneşi Ol" projesi kapsamında otizmli çocuklara destek için koştu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, CK Enerji çalışanlarından oluşan "Gönüllerin Enerjisi Koşu Takımı" İstanbul Maratonu'nda Tohum Otizm Vakfı ile otizmli çocukların eğitimine destek vermek, onların "Tohum Güneşi" olmak için koştu.

TZOB: Bu yıl da Tarım Kredi Kooperatifleri ve Türkşeker buğday alımı yapmalı TZOB: Bu yıl da Tarım Kredi Kooperatifleri ve Türkşeker buğday alımı yapmalı

Dünyanın kıtalar arası koşulan tek maratonu İstanbul Maratonu, 45'inci yılında Cumhuriyetimizin 100. yılı onuruna "Yüzyılın Koşusu" temasıyla düzenlendi. 5 Kasım'da gerçekleştirilen maratona 50 bine yakın koşucu katıldı.

Yardımseverlik koşularında yer alarak Tohum Otizm Vakfı'na destek olan gönüllü koşucular "Tohum Güneşi" olarak adlandırılıyor. Maratona vakfın "Otizmli Çocuklara Eğitim Güneşi Ol" projesi kapsamında 67 kişilik ekiple katılan CK Enerji, koşucularının yürüttüğü bireysel kampanyalarla pek çok çocuğun eğitimine katkıda bulundu.

Tohum Güneşleri, bağış kampanyaları oluşturarak iyilik peşinde koşma nedenlerini aile, dost ve tanıdık çevrelerine e-posta, WhatsApp, sosyal medya gibi iletişim araçlarıyla duyuruyor ve otizmli çocukların eğitimleri için destek çağrısında bulunuyor. Gönüllü koşucular bu şekilde sadece destek çağrısında bulunmakla kalmayıp aynı zamanda otizmin farkındalığının artmasına da katkı sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Enerji Kurumsal İletişim Direktörü Burcu Cankurtaran, kurumsal vatandaşlık anlayışı doğrultusunda çalışanlarıyla gönüllü olarak birçok projede yer aldıklarını belirterek, "Ülkemizin geleceğine katkı sunan, iyiliğe vesile olan sosyal sorumluluk projeleri içinde yer almayı görev olarak kabul ediyoruz. CK Enerji olarak İstanbul Maratonu aracılığıyla otizmli çocuklarımızın eğitimlerine destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.