ANKARA (AA) - CW Enerji, Kırklareli'nde faaliyet gösteren bir firmanın çatısına 4 bin 23,19 kilovatpeak (kWp) gücünde güneş enerjisi santrali (GES) kurulumunu tamamladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu GES ile firma, enerjisinin büyük kısmını güneşten karşılayarak yıllık ortalama 2 milyon 655 bin 305 kilogram karbon salımının önüne geçecek ve yılda 401 ağacın kurtarılmasını sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji Üst Yöneticisi Volkan Yılmaz, "Bugüne kadar birçok yatırımcıyı güneş enerji sistemleri ile tanıştırdık. Güneş enerji santrali yatırımcılarına işin her aşamasında kaliteli hizmet sağlamak adına alanında tecrübeli bir ekiple çalışıyoruz. Ülkemizin farklı il ve ilçesinde bulunan firmalar kurulumunu tamamladığımız güneş enerji panelleri ile kendi elektriklerini üretiyor." ifadelerini kullandı.

2023 Global Alliance Partner Program Ödülleri'ni kazananlar belli oldu 2023 Global Alliance Partner Program Ödülleri'ni kazananlar belli oldu

Yılmaz, güneş enerjisinin her zaman ulaşılabilir bir kaynak olduğunu belirterek, "Kurduğumuz her bir güneş enerji santrali ile ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltıyor, yerli, yenilenebilir ve yeşil enerji hamlesine biz de katkı sağlamayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.