İSTANBUL (AA) - Eksim Holding ve Dicle Elektrik desteğiyle yürütülen Eksim Pulse girişimcilik programı, enerji sektörüne yönelen girişimcilere destekler sunmaya yeni dönemde devam ediyor.

Ekonomik kriz ortamında sürdürülebilir büyümeyi yakalamak mümkün mü? Ekonomik kriz ortamında sürdürülebilir büyümeyi yakalamak mümkün mü?

Şirketten yapılan açıklamaya göre, enerji sektöründe inovatif çözümlere sahip ürün ya da iş fikrinin prototip aşamasını tamamlamış girişimciler için yeni çağrı dönemini başlatan Eksim Pulse, enerji sektöründe sürdürülebilir girişimleri desteklemeyi hedefliyor.

Eksim Pulse programı bu yıl enerji dağıtımı, yönetimi, lojistiği, üretimi, dijital enerji çözümleri, yenilenebilir enerji üretimi ve enerji verimliliği gibi alanlarda çalışmalar yürüten girişimcilere yönelik destek verecek. Eksim Pulse girişimlerin kuluçka, hızlandırma ve yatırım süreçlerine destekleyerek, girişimcileri sektörde öncü bir pozisyona ulaştırmayı amaçlıyor.

- Her girişime 50 bin TL'ye kadar finansal destek

Eksim Pulse, girişimcilere projelerini ölçeklendirebilmeleri için 50 bin TL'ye kadar finansal destek, 20 saatlik eğitim, 12 saatlik teknik ve dikey mentorluk, 9 saat birebir danışmanlık ve sektör desteği sağlayarak rehberlik edecek.

Program, Eksim Ventures'ın katkılarıyla hazır projelere yatırım yapma ve girişimcilere fon sağlama şansı da sunuyor. Bu kapsamda girişimciler tarafından geliştirilen projelere pazar deneyimi, AR-GE, teknik destek ve altyapı sağlayarak projelerin pazara çıkış süreçlerinin de kolaylaşması hedefleniyor. Başvurular, Eksim Pulse'ın internet sitesinden yapılabiliyor.

Geçen yıl gerçekleşen Eksim Pulse seçmelerinde 106 girişim arasından seçilen 7 ekip, dört ay boyunca eğitim ve mentorluk süreçlerinden geçmelerinin ardından toplam 700 bin TL değerinde nakit ödülün sahibi olmuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eksim Holding İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, enerji sektörünün geleceği için yenilikçi fikirleri ve teknolojileri desteklemenin önem taşıdığını vurguladı.

Oruncak, şunları kaydetti:

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) destekli projemiz kapsamında, finansal destek, eğitim ve mentorluk gibi imkanlar sunarak enerji sektöründe olumlu bir dönüşüm meydana getirecek projeleri desteklemeyi ve bu alanda girişimciliği güçlendirmeyi hedefliyoruz. Programın sonunda yapılacak demoday etkinliğimizde jüri değerlendirmeleri ve geri bildirimler doğrultusunda belirlenen ilk üç proje ödüllendirilecek. Bu kapsamda birinci proje için 300 bin TL, ikinci için 200 bin TL ve üçüncü için 100 bin TL ödül verilecek."