İSTANBUL (AA) - Enuygun, sömestir tatilinde araçla konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşılabilen, şehre yakın, popüler kış tatili rotalarını listeledi.

Arnavut iş insanları Kosova’da buluşacak Arnavut iş insanları Kosova’da buluşacak

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sömestir tatilinde kışın güzelliklerini çocuklarıyla paylaşmak isteyenler için şehir merkezlerine yakın ve ulaşımı kolay birçok rota ilgi görüyor.

Tüm bu rotalara, araçla yalnızca birkaç saatte ulaşılabiliyor. Araç kiralama hizmetini değerlendirerek seyahat edecek müşteriler, şirketin sitesinde "ENUYGUN24" kodunu kullanarak 2 bin liraya varan indirimden yararlanabiliyor.

Araçla İstanbul'dan 1.5 saatte ulaşılabilen, Göksu ve Yeşilçay derelerinin arasında yer alan Ağva, dere kıyısındaki konaklama tesisleri ve restoranlarıyla ziyaretçiler için doğayla iç içe olabilecekleri bir ortam sunuyor. Uzun yürüyüşler, derelerde kano ya da deniz bisikletleri gibi aktivitelerle renklenen Ağva gezisinde, civardaki butik oteller ya da bungalovlarda konaklanıyor.

Ege bölgesinde İzmir'de yer alan Seferihisar, sömestirde yorgunluk atmak için en uygun yerler arasında. "Sakin Şehir" (Cittaslow) listesine Türkiye'den giren ilk yerleşim yeri olan Seferihisar'a, İzmir'den 45 dakikada ulaşılabiliyor. Seferihisar'da Teos Antik Kenti, Sığacık Kalesi gibi tarihi mekanlar da bulunuyor. Mavi-beyaz evleriyle tipik bir Ege kasabası olan Seferihisar'da kale içinde kurulan pazara uğrayarak meşhur Ege otlarından alınabilir, yerel üreticilerin hazırladığı lezzetli yemeklerden tadılabilir.

Eski bir balıkçı köyü olan Tirilye, eski yerleşim özelliklerini koruyan şirin bir kasaba. Bursa'dan araçla 50 dakikada varılabilen Tirilye, zeytin ve zeytinyağı ile ünlü. Tirilye'nin eşsiz atmosferinde gezi ve alışverişin yanında yakın mesafedeki antik dönemden kalma Kapanca limanı da özellikle çocukların ilgisini çekiyor.

Kızılcahamam, merkeze yaklaşık 55 dakika uzaklığıyla Ankara'nın dinlenme amaçlı günübirlik veya hafta sonu için en çok ziyaretçi alan ilçesi. İlçe, termal su kaynakları dolayısıyla geçmişten bugüne sağlık amaçlı da ziyaret ediliyor. Doğasının korunmuş olması ve buna uyumlu konaklama tesislerine izin verilmesi, Kızılcahamam'ı doğanın içinde konforlu bir tatil rotası haline getirmiş durumda. Otantik Mahkeme Ağacin Kültürel Jeositi ve Pazar köyleri, köy yaşamını merak eden çocuklar için bir çocuk kitabının sayfaları arasında dolaşma hissi veriyor. Soğuksu Milli Parkı, Çamlıdere Jeoparkı ve Abacı Peri Bacalarıyla Kızılcahamam, çocuklar için birçok keşif imkanı sunuyor.

Şanlıurfa merkeze 20 kilometrelik mesafe ile 10 bin yıl öncesine yolculuğa çıkılarak Göbeklitepe'ye ulaşılıyor. Dünya tarihini değiştiren bulgularıyla arkeolojiye, tarihe yön veren Göbeklitepe, öğrenmeye meraklı ziyaretçileri ağırlıyor. Sömestirin en heyecan verici seçenekleri arasında yer alan Göbeklitepe, çocukların tarihi ve kültürel açıdan zenginliğini katlaması için de değerli tarihi kaynaklarıyla öne çıkıyor.