İSTANBUL (AA) - Huawei, PaperMatte ekran teknolojisiyle yenilenen MatePad Air PaperMatte'i online mağazasında satışa sundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, cihazın yüzeyi geleneksel cam elyaf ve plastik gibi alternatiflere göre üretilmesi daha zor ve daha maliyetli olan ultra ince cam elyaftan yapılıyor.

6,4 mm kalınlığında ve 508 gram ağırlığında olan cihaz, gizli anteni ve düz yüzey tasarımıyla ince bir yapıya sahip.

Cihaz, görüntüleme ve yazma deneyimi sağlamada yenilikçi PaperMatte Ekran özelliklerini sunuyor. Bunlar arasında göz koruması, kağıt üzerine kalemle yazma ve zenginleştirilmiş not alma özellikleriyle desteklenen dokunmatik kontroller yer alıyor. 2800x1840 piksel çözünürlüğe ve 3:2 üretkenlik oranına sahip cihaz, 11,5 inç Huawei FullView Ekran barındırıyor. Cihaz, tabletlerde tipik olarak 16:10 ekranda görülenden daha geniş ekran alanı sağlayarak, hem ofis görevleri hem de eğlence için kullanılabiliyor.

Adana'da narenciye balının hasadı başladı Adana'da narenciye balının hasadı başladı

Cihaz ekranının P3 sinema düzeyindeki renk gamı, içeriklerin gerçek renkleriyle sunulmasını sağlıyor. Tablet, kullanım senaryosuna göre ayarlanan 30 Hz ila 144 Hz uyarlanabilir yenileme hızı aralığını destekliyor.

Yenileme hızını dinamik olarak ayarlayan tablet ekranı, görseller ile güç verimliliği ihtiyacını dengeliyor. Cihazda belirli oyunlarda çözünürlüğü artıran ve daha yüksek yenileme hızına sahip akıcı bir oyun deneyimi sağlayan SuperRender oyun motoru bulunuyor.

PaperMatte ekranda, ayna cam yüzeyinde yüz milyonlarca küçük yapı oluşturmak için nano düzeyde parlama önleyici aşındırma teknolojisi kullanılıyor. Çevresel ışık parazitinin yüzde 97'sini ortadan kaldıran ekran, kristal netliğinde bir görünüm sağlıyor.

Kullanıcılara tanıdık masaüstü uygulamalarına erişim sağlayan PC App Engine teknolojisi sayesinde, tablet üzerinde çalışmak giderek yaygınlaşıyor. Huawei MatePad'in pencere gezdirme, pencere yakınlaştırma, dokunmatik etkileşimler, klavye ve fare etkileşimleri gibi özellikleri, tablette üretken kalmayı kolaylaştırıyor.

Cihazdaki akıllı manyetik klavye ise cihazın ön ve arka tarafını tamamen kaplıyor.

Profesyonel not alma uygulaması olan Huawei Notes, not almayı kolaylaştırmak için bölünmüş ekran notları, 15x tuval yakınlaştırma, dokunarak açılan hızlı notlar, kendi geliştirdiği fırçalar ve basınca duyarlı silgi gibi çok çeşitli özellikleri barındırıyor. Bölünmüş ekran notları, çoklu pencere ve çok segmentli kayıt gibi çoklu görevleri de kolaylaşıyor.

16 bin 999 lirayla Huawei Online Mağaza üzerinden satışa sunulan MatePad Air PaperMatte, 1000 lira değerinde sepet indirimi, 6 ay ekran hasarı garantisi, 1 yıl uzatılmış garanti, 4 bin 598 lira değerinde manyetik akıllı klavye ve M-Pencil hediyelerine sahip.