Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

İSTANBUL (AA) - MediaMarkt, "Eğitimle Daha İyiye" projesi kapsamında, depremden etkilenen çocuklar için Gaziantep'te "Taş Kağıt Makas Atölyesi" drama atölyesi gerçekleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, deprem felaketinden etkilenen bölgelere uzun vadeli ve sürdürülebilir destek sunmaya devam ediyor.

MediaMarkt ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliğiyle ekimde başlatılan "Eğitimle Daha İyiye" projesinin bir parçası olarak, "Taş Kağıt Makas Atölyesi" kurucularından Ceyda Düvenci Gaziantep'te çocuklar ile buluştu.

Düvenci, kitap okumasının ardından, depremden etkilenen çocuklar için ekibinde yer alan yaratıcı drama eğitmeni ile drama atölyesi düzenledi. Tasarım Mucitleri Ateşböceği'nde gerçekleşen atölye, çocuklara kendilerini ifade etme, duygularını anlama ve paylaşma fırsatı sunarak, sanatsal bir terapi ortamı sağladı.

Düvenci’nin liderliğinde gerçekleştirilen drama atölyesi, çocukların duygusal zekalarını ve ifade becerilerini geliştirmeye yönelik anlamlı bir adımı simgeliyor. "Ateşböceği" eğitim tırı, 4 yılda ikinci ve sekizinci sınıf aralığındaki 24 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

- MediMarkt'tan deprem bölgesine 4 Ateşböceği tırı

MediaMarkt, "Eğitimle Daha İyiye" projesi kapsamında "Düş Gezgini", "Bilim", "Bilişim ve Tasarım Mucitleri" isimlerini taşıyan toplan 4 adet "Ateşböceği" eğitim tırında çocuklar ile bir araya geliyor.

Bilişim ve Tasarım Mucitleri tırları kodlama platformları ve robotik setlerle çocukların algoritmik düşünme, tasarım ve kodlama becerilerini geliştirirken, Düş Gezgininde sanatsal bilgi ve beceriler ediniliyor, yaratıcılık, sorumluluk ve takım çalışması gibi yaşam becerileri güçlendiriliyor. Bilim tırı ise ilkokul çocuklarına bilimin temellerini öğreterek, bilimsel düşünme ve problem çözme becerileri kazandırıyo