İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası, CDP 2023 yılı İklim Değişikliği Programı'nda global seviyede "A" listesinde yerini aldı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) çerçevesinde yaptığı 2023 yılı İklim Değişikliği Programı Raporlaması ile "A" skoru alarak Global Liderler arasında yerini aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri İzlem Erdem, iklim değişikliği ile mücadele konusundaki yaklaşımlarının ve faaliyetlerinin ortaya koydukları global liderlik statüsünü, bu alanda uzun süredir yapmakta oldukları çalışmaların bir yansıması olduğunu belirtti.

Tosyalı, Tube & Wire Fuarı'nda Tosyalı V-Green markasını tanıttı Tosyalı, Tube & Wire Fuarı'nda Tosyalı V-Green markasını tanıttı

Erdem, banka olarak 2021 yılından itibaren su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı konusunda şeffaf bir şekilde bilgi verilmesini sağlayan CDP Su Güvenliği Programına da katıldıklarını aktardı.

- "İlhamla yeni aksiyonlar almaya ve her zaman çıtayı yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz"

İklim Programı kapsamındaki skorlarını en üst seviye olan ve Global Liderlik olarak ifade edilen "A", Su Güvenliği Programı kapsamında ise "A-" Liderlik seviyesine taşımış olmaktan dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Erdem, şunları kaydetti:

"İklim değişikliği ile mücadele konusundaki çalışmalarımız, Net Sıfır Bankacılık Birliği taahhütlerimiz paralelinde enerji üretimi, çimento ve demir çelik sektörlerinde 2023 yılında belirlediğimiz emisyon azaltım hedeflerimiz ile daha da ivmelendi. CDP İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Programlarında lider olmamız, sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımızı ve attığımız adımları teyit eder nitelikte. Kuruluşumuzun 100. yıl dönümünü kutladığımız bu yıl içerisinde kuruluş ilkelerimizden aldığımız ilhamla yeni aksiyonlar almaya ve her zaman çıtayı yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz."