Halkbank'tan HUBrica ile girişimcilere destek Halkbank'tan HUBrica ile girişimcilere destek

İSTANBUL (AA) - Vodafone Vakfı, Habitat Derneği işbirliğiyle "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında 81 ilde 400 bini aşkın çocuğa eğitim verdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone Vakfı'nın Habitat Derneği işbirliğiyle 8 yıl önce başlattığı "Yarını Kodlayanlar" projesiyle, Türkiye'nin birçok bölgesinden yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş ve algoritma mantığı gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Proje kapsamında bugüne kadar 81 ilde 400 bini aşkın çocuğa ulaşılırken, bir yılda elde edilen toplam sosyal değer yaklaşık 14 milyon lira oldu. Vodafone Vakfı, depremden en çok etkilenen 11 ilde hayata geçirilen "Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek" projesiyle ise deprem bölgesinde 107 bini aşkın çocuğa kodlama öğretti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği olarak, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirme hedefiyle 8 yıl önce "Yarını Kodlayanlar" projesini hayata geçirdiklerini belirterek, "Tüketen değil üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak istediğimiz bu projeyle, ülkemizin dört bir yanında 7-14 yaş arası çocuklara programlamaya giriş, algoritma mantığı, uygulama yapma, hikaye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler veriyoruz." açıklamalarında bulundu.

Süel bugüne kadar 81 ilde 400 binin üzerinde çocuğa kodlama öğrettiklerinin altını çizerek, "Projemizi deprem bölgesinin ihtiyaçlarına uygun olarak yeniden tasarladık ve 'Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek' adıyla bir alt proje başlattık. Bu projeyle de şu ana kadar 107 binin üzerinde çocuğa ulaşarak hedefimizi aştık. Vodafone Vakfı olarak, 'İyilik için teknoloji' yaklaşımıyla çocuklarımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Bu Atıklar Kod Yazıyor" projesiyle elektronik atıklar dönüştürülüyor

Vodafone Vakfı, "Yarını Kodlayanlar" projesinin kapsamını kardeş projelerle genişletti. Söz konusu projelerden "Bu Atıklar Kod Yazıyor" projesi ile elektronik atıkların artı değere dönüştürülmesi, sosyal ve çevresel etki yaratılması hedefleniyor. Proje kapsamında, Vodafone çalışanlarının, iş ortaklarının ve müşterilerinin evlerinden getirdiği e-atıklar toplanarak geri dönüştürülüyor. Geri dönüşümden elde edilen ekonomik gelirle de okullara kodlama sınıfı kuruluyor. Bugüne kadar 53 iş ortağının desteğiyle 21 tonu aşkın e-atık geri dönüştürülerek 10 kodlama sınıfı açıldı ve yaklaşık 10 bin çocuğun dijital araçlara erişimi sağlandı.

- Deprem bölgesinde kodlama eğitimi

Vodafone Vakfı ayrıca, deprem bölgesinde de "Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek" adı altında bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay’da açılan konteyner teknoloji sınıflarında ve afetten etkilenen 11 ildeki köy, çadır kent ve konteyner kentleri ziyaret eden gezici eğitim çadırında 7-14 yaş arası çocuklar için müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenleniyor, oyun terapisiyle psikososyal destek sağlanıyor. Projeyle bugüne kadar deprem bölgesinde 107 bini aşkın çocuğa ulaşıldı. Proje kapsamında liseli gençlere yönelik olarak "Afete Teknolojik Çözümler Hackathonu" da düzenlendi.