ADANA (AA) - Adana’da bir kadını intihara yönlendirerek ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan 2 sanık beraat etti.

Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, geçen yıl intihar ederek yaşamına son veren Selin Ç'nin, "cebir veya tehdit kullanmak suretiyle intihara mecbur etmek ve kasten öldürmek, basit yaralama" suçlarından tutuklu olarak yargılanan eşi Taylan Ç. ve kardeşi Kemal K. ile müşteki baba Serdal K. ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Taylan Ç. ve Kemal K, ifadelerinde Selin Ç'nin intihar ettiği olayda hiçbir etkilerinin olmadığını öne sürdü.

Selin Ç'nin babası Serdal K. ise sanık Taylan Ç'nin zaman zaman kızına şiddet uyguladığını iddia ederek, şikayetçi oldu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mütalaasını veren duruşma savcısı, kadının intiharı ile sanıkların eylemleri arasında uygun illiyet bağı kurulamadığı gerekçesiyle beraatleri ile tahliyelerini, bununla birlikte Kemal K'nin ablasına karşı tahrik etkisiyle basit yaralama suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, "cebir veya tehdit kullanmak suretiyle intihara mecbur etmek ve kasten öldürmek" suçundan her iki sanığın da bu yönde delil elde edilemediğinden beraatleri ile tahliyelerine karar verdi.

Bununla birlikte sanıklardan Kemal K. hakkında, "yaşadıkları tartışma sonrası ablasını dövdüğü" gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, bu cezada hükmün açıklanmasını geri bıraktı.