Adana'daki FETÖ/PDY davası

- Haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hapis cezası istemiyle dava açılan farklı meslek gruplarına mensup tutuksuz 16 sanığın yargılanmasına devam edildi

Adana'daki FETÖ/PDY davası

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan hapis cezası istemiyle dava açılan farklı meslek gruplarına mensup tutuksuz 16 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada ilk olarak esasa ilişkin değerlendirmesini sunan cumhuriyet savcısı, sanıklar , F.Y, M.M.Ş, S.Y, N.E, H.A. ve N.K'nın delil yetersizliğinden beraatine, diğer sanıkların üzerlerine atılı ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan cezalandırılmasına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkemede savunma yapan sanık M.A. FETÖ/PDY terör örgütüyle bir ilgisinin olmadığını ve mütalaayı kabul etmediğini belirterek esasa ilişkin savunma hazırlamak için süre talebinde bulundu.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti de, sanıklara esas hakkındaki mütalaaya karşılık savunma hazırlaması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.