ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında eski Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü çalışanı 31 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan 17'sinin 3 yıl 1 ay 15 gün ila 9 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmasına, 14'ünün ise beraatine karar verildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada savunması alınan sanık Yusuf Ş. ByLock kullanıcısı olmadığını ileri sürerek, mahkemeye bu yönde gelen tespit ve değerlendirme tutanağını kabul etmediğini belirtti.

FETÖ/PDY terör örgütüyle bir ilgisinin olmadığını savunan Yusuf Ş. beraatine karar verilmesini istedi.

Söz hakkı verilen diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaasını yineleyerek sanık Fatma G’nin delil yetersizliğinden beraatine karar verilmesi ve diğer sanıkların ise cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti sanıklardan 17'sinin 3 yıl 1 ay 15 gün ila 9 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmasına, 14'ünün ise beraatine karar verdi.

Heyet ayrıca duruşma salonunda bulunan sanık Yusuf Ş’nin tutuklanmasına, mahkemeye gelmeyen sanıklar Yılmaz S. ve Fatma U. hakkında ise tutuklanmak üzere yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.