ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen, "24 Ağustos Ukrayna Bağımsızlık Günü ve Dostluk Konseri" renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya'da yaşayan Ukraynalılar, bağımsızlık günlerini Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen etkinlikle kutladı.

Atatürk Kültür Parkı içerisindeki küçük amfide gerçekleştirilen etkinliğe, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği Temsilcisi Oresta Starak, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ukraynalı basın mensupları, Antalya'da yaşayan çok sayıda Ukraynalı ve Türk aileler katıldı.

Türkiye, Ukrayna ve Kırım milli marşlarının okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Ukrayna Bağımsızlık Günü'nü kutladı. Ukrayna Kültür Sanat Derneği yöneticilerine çok sayıda Ukraynalının yaşadığı Antalya'da böylesine anlamlı bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür eden Erçin, Büyükşehir Belediyesi olarak bu organizasyonun içerisinde yer almaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü dostluk konseriyle kutlandı. Ukrayna şarkıları seslendiren Bereginya Korosu, etkinlikte Türkçe şarkılara da yer verdi. Koronun seslendirdiği "Lale Devri" adlı şarkı büyük beğeni topladı. Kutlama, Ukrayna'dan gelen grupların gösterileriyle sona erdi.

Etkinliğe katılan davetlilere Ukrayna'nın yöresel Borsch Çorbası ile ekmek ikram edildi.