ANTALYA (AA) - Antalya ve Muğla'da, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na Antalya Bölge Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi çelengi sunuldu.

Törenin ardından Kaleiçi Yat Limanı'nda deniz polisi, sahil güvenlik botları, gemi ve tekneler kortej yaptı. Kortejde, şehitler anısına denize çelenk bırakıldı. Römorkörler tarafından su takı gösterisi yapıldı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Atatürk Meydanı'nda kutlama töreni gerçekleştirildi. Törenden sonra Sahil Güvenlik Komutanlığının teknesiyle Marmaris Körfezi'ne açılan Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris Liman Başkanı Murat Yaşar ve protokol üyeleri, şehitler için denize çiçek bıraktı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı botları da denizdeki kutlamalara eşlik etti, su sporları merkezleri jet ski gösterisi sundu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının TCG Tufan savaş gemisi Marmaris Cruise Port Liman'ında halkın ziyaretine açıldı.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığının TCSG-904 gemisi ise Yat Limanı'nda ziyaretçileri kabul etti.

İlçede akşama doğru ise piyade tekne ve halat çekme ile yağlı direkten bayrak alma yarışmaları yapılacak.

Bodrum'da da Belediye Meydanı'ndaki törenin ardından Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığının botuyla limandan denize açılan ilçe protokolü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehit denizciler anısına denize çelenk bıraktı.

Trafo Bodrum Kafe'de, Tahsin Ceylan'ın "Derin Mavi" sergisi açıldı.

Güllük Liman Başkanlığınca da yüzme, denizden tabak çıkarma, tekne ve yağlı direkten bayrak alma yarışmaları gerçekleştirildi.