ANTALYA (AA) - Antalya'nın Manavgat ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan caretta carettaların yuvalama bölgesinde çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Çevre Haftası dolayısıyla Manavgat Kaymakamlığı, Akdeniz Fokları Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği (DEKAFOK) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Mendirek Sahili'nde çevre temizliği yapıldı.

Etkinliğe katılan anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, temizlik yapılacak sahile yumurtalarını bırakan caretta carettalar ve kumsalda yetişen kum zambaklarıyla ilgili bilgi verildi.

Ardından katılımcılar, sahildeki atıkları topladı, zakkum fidanı dikti.

Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, yaşanabilir bir dünya için temiz çevreye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, çevre bilincini önemsediklerini ve duyarlılık gösterdiklerini söyledi.

Geçen yaz döneminde Manavgat'ta büyük bir yangın felaketinin yaşandığını hatırlatan Demir, Orman Genel Müdürlüğü tarafından bölgeye yangın müzesi kurulacağını ifade etti.

DEKAFOK Başkanı Seher Akyol da kurdukları Bilgi Gözlem Merkezi'nde öğrencilere ve vatandaşlara çevre bilinci ve caretta carettalarla ilgili bilgi verdiklerini kaydetti.