Antalya'dan kısa kısa

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi vatandaşların yoğun kullandığı toplu ulaşım araçlarını düzenli olarak ilaçlıyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyeye ait 20 tramvay ile 195 resmi plakalı...

Antalya'dan kısa kısa

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi vatandaşların yoğun kullandığı toplu ulaşım araçlarını düzenli olarak ilaçlıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyeye ait 20 tramvay ile 195 resmi plakalı otobüsün, son seferlerinin ardından iç ve dış temizlikleri her gün kapsamlı şekilde yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlarla araçların dış yüzey, araç içi metal plastik yüzeyleri ve tüm iç alanı ilaçlanarak steril hale getiriliyor. Böylece gün içinde binlerce insanın kullandığı otobüslerde oluşan mikroplar yok edilerek, bulaşıcı hastalıkların yayılması önleniyor. Temizliğin ardından Antray ve otobüsler, her sabah temiz şekilde sefere çıkıyor.

- Türkbeleni Mesire Alanı Projesi

Manavgat'ın çehresini değiştirecek Türkbeleni Mesire Alanı Projesi’nde sona gelindiği bildirildi.

Yaklaşık 6 yıl önce çıkan yangında zarar gören Türkbeleni için Büyükşehir Belediyesinin projesiyle öncelikle alanın ağaçlandırılması ve bitkilendirmesi sağlandı. Ardından vatandaşların alanı verimli kullanabileceği mekanlar oluşturuldu.

Dikilecek ağaç türleri belirlenirken alan üzerindeki mevcut bitkiler göz önünde bulundurularak, hem ekolojik hem fonksiyonel açıdan uygun ağaç ve çalı türleri seçildi. Bu kapsamda Türkbeleni’ne toplam 8 bin 500 ağaç, 80 bin çalı dikildi.

Projede 350 dönümdeki tüm gezinti noktaları engelli vatandaşların kullanımına uygun tasarlandı. Üç yatay asansör ile yayaların alana merdivensiz ulaşımı sağlandı. Proje ile adrenalin, eğlence ve spor parkurlarından oluşan çocuk ve yetişkin macera parkları, çocuk oyun alanları, basketbol, tenis ve badminton sahaları, 2 bin 500 metre uzunluğunda yürüyüş ve koşu parkurları, bin 350 metrekare büyüklüğünde havuz ve gezinti köprüleri ile Manavgat yeni bir yaşam alanına kavuşuyor.

- Serik Haspınar yolu asfaltlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik'te 18 kilometre uzunluğundaki Haspınar-Kozan-Bozdağan mahalleleri grup yolunu asfaltlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Antalya genelinde asfaltsız yol bırakmamak için çalışma yürütüyor. Ekipler son olarak Serik ilçesi Haspınar-Kozan-Bozdağan mahalleleri grup yolunu, sathi asfaltla kaplama çalışması başlattı.

Ekipler, yola dolgu malzemesi sererek, uzun ömürlü olması için sıkıştırdı. Altyapı çalışması tamamlanan kısımlar asfaltlanmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İsa Akdemir, çalışmaları denetleyerek, bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.