Çalkaya Hukuk Bürosu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ömer Faruk Çalkaya, 6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketini yaşayan depremzedeleri uyardı. Depremzede vatandaşların hasarlı evlerine yönelik yapılan ödemelerin farazi olduğunu kaydeden Çalkaya, “Ödemeler farazi ödemeler olup somut bulgulara dayanmamaktadır. DASK tarafından tanzim edilen zorunlu deprem sigorta poliçesi deprem tarihinde aktif olan depremzede vatandaşlarımızın avukat marifetiyle hukuki yollara başvurması elzemdir” dedi.

Çalkaya Hukuk Bürosu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ömer Faruk Çalkaya, evi hasarlı olan depremzede vatandaşlara yapılan ödemelerin farazi olduğunu kaydederek uyarılarda bulundu. “06.02.2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerde evi az hasarlı olarak tespit edilen vatandaşlarımıza ilk etapta poliçedeki riziko bedellerinin yüzde 15'i oranında ödeme yapılırken, evi orta hasarlı olarak tespit edilen vatandaşlarımıza ise yine ilk etapta poliçedeki riziko bedellerinin yüzde 50'si oranında ödeme yapılmıştır. Lakin bu ödemeler evi zarar gören vatandaşların hasar miktarlarına ekseriyetle tekabül etmemektedir” diyen Çalkaya, “Bu ödemeler farazi ödemeler olup somut bulgulara da dayanmamaktadır” ifadesine yer verdi.

Adana'da CHP ilçe başkanının darbedilmesine tepki Adana'da CHP ilçe başkanının darbedilmesine tepki

Ülkedeki yüksek enflasyonun işçilik ücretlerini artırdığını ve bu durumun inşaat maliyetlerinin sair sektörlere kıyasla artmasına neden olduğunun altını çizen Çalkaya, zorunlu deprem sigortası 6 Şubat 2023 tarihinde aktif olan depremzedelere çağrıda bulunarak, “Depremzede vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması için süresi içerisinde hukuki yollara başvurarak poliçedeki riziko bedelleri kapsamında ilk aldıkları ödemelerin üstüne ek bir ödeme daha almaları gayet mümkün olup Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından tanzim edilen zorunlu deprem sigorta poliçesi deprem tarihinde (06.02.2023) aktif olan depremzede vatandaşlarımızın avukat marifetiyle hukuki yollara başvurması elzemdir” dedi.