ANTALYA (AA) - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "Okulların bahçesinde İstiklal Marşı okunsun" çağrısı üzerine Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da, saat 10.00'da bayrak töreni yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Antalya'daki Fatmagül Özpınar İlkokulunda, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve okul öğretmenlerinin katılımıyla bayrak töreni yapıldı ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı seslendirildi.

Er, AA muhabirine, öğrencilerin ve ailelerin evlerinde, öğretmen ile idarecilerin de okullarda aynı heyecan ve aşk ile İstiklal Marşı'nı okuduklarını belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzun süredir öğretmenlerin öğrencilere hasret kaldığını ifade eden Er, şunları söyledi:

"Bugün de çocuklarımızı burada hissettik, gerekli koordinasyonu sağladık, velilerimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz hep beraber evlerinden, balkonlarından bu duyguyu yaşadılar. Temennimiz, 15 Şubat itibarıyla çocuklarımıza kavuşup, hep birlikte marşımızı en güzel şekilde okumak."

- Isparta

Isparta'da, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz ve öğretmenler, Nazmiye Demirel İlköğretim oklu bahçesinde İstiklal Marşı'nı okudu.

Yılmaz, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, törenin tüm il ve ilçelerde eş zamanlı gerçekleştirildiğini söyledi.

Okullar kapalı olsa da İstiklal Marşı'nı söyleyerek faaliyette olduklarını göstermek istediklerini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Katılım gösteren ilimizdeki tüm okullara çok teşekkür ediyorum. Bu salgın süreci çocuklarımız için de çok zor bir dönem. Töreni pencereden izlediler. Şöyle bir duygu içerisinde olmalılar: 'Keşke okullarımız açık olsa da biz de söyleyebilsek.' İnşallah bugünlerin geçeceğini düşünüyoruz. Aşı çalışmalarıyla ve devletimizin aldığı kararlarla beraber bu süreci atlatacağız."

- Burdur

Burdur'da Şehit Akif Altay Ortaokulu bahçesinde öğretmen, veli ve polislerin katılımıyla düzenlenen törende İstiklal Marşı okundu.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, okul bahçelerinde İstiklal Marşı okunmasını özlediklerini söyledi.

İstiklal Marşı'nı gönülden söylediklerini vurgulayan Çay, "2021 İstiklal Marşı yılı ilan edildi, bu yılın böyle de bir önemi var. Okul bahçelerinde İstiklal Marşı okuma hasretimizi gidermek adına güzel bir etkinlik oldu. Hayırlı olsun. İnşallah 15 Şubat'ta öğrencilerimizle yine gür bir şekilde yürekten İstiklal Marşı'mızı söylemeye devam ederiz." ifadelerini kullandı.

Muğla'da ise Menteşe ilçesi Atatürk İlkokulunda, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile okul öğretmenlerinin katılımıyla bayrak töreni yapıldı ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı seslendirildi.