Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve KADEM iş birliğiyle ‘Şiddete Karşı Ses Ol!’ temalı yürüyüş gerçekleştirildi. Başkan Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak; ‘Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir’ diyerek şiddetle çok boyutlu mücadeleyi var gücümüzle sürdürüyoruz” dedi.

Sosyal belediyecilik çerçevesinde daima vatandaşın yanında olan, toplumsal olaylara sessiz kalmayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi; Valilik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) iş birliğiyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı. Savaş mağduru Filistinli kadınlar özelinde şiddet gören tüm kadınlar için Alparslan Türkeş Bulvarı’nda ‘Şiddete Karşı Ses Ol’ temalı yürüyüş gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, kadın STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaşın da yer aldığı yürüyüşte, hep bir ağızdan ‘Kadına Şiddete Hayır’ sloganları atıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün önünden başlayan yürüyüş, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde noktalandı.

Zulme Karşı Ses Oluyoruz

Yürüyüşün son noktası olan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle savaş mağduru Filistinli kadınlar özelinde şiddet gören tüm kadınlar için bugün bir aradayız. Öncelikle sevgisiyle dünyayı güzelleştiren hanım kardeşlerimizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum. Ne yazık ki 7 Ekim’den bu yana şiddetin bütün türlerinin en acımasız haliyle yaşandığı bir vahşete şahitlik ediyoruz. İsrail, Gazze’de kadın, çocuk demeden herkesi ve her yeri vahşice bombalıyor. Camileri, hastaneleri hedef alıyor. Gazze halkı, en temel insani ihtiyaçlara bile ulaşamıyor. Bu konuda dünyanın sessiz kaldığına şahit oluyoruz. Türk halkı ve lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her ortamda en yüksek sesle bu zulme hayır diyor. Filistinli kardeşlerimiz de inşallah hak ettiği bağımsızlığa kavuşacaktır” cümlelerini kaydetti.

Kadınlar İçin Mücadeleye Devam Etmeliyiz

Hatay'da ağaçta mahsur kalan kedi kurtarıldı Hatay'da ağaçta mahsur kalan kedi kurtarıldı

Başkan Güngör konuşmasının devamında, “İnsanların göz rengi ne olursa olsun gözyaşlarının rengi aynıdır. Biz buradan insanlığa çağrı yapıyoruz, insan haklarını savunuyoruz. Kurtuluş Mücadelesinin öncü şehri olan Kahramanmaraş’ımız en gür sesiyle Filistinli kardeşlerimizin yanında. Devlet ve millet olarak bu insani felakete göz yummamız mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi; kadını dışlayan, kadına şiddet uygulayan, onurunu zedeleyen bir toplum insan varlığının yarısında vazgeçmiş demektir. Bu durum insanoğlunun kendi eliyle sonunu hazırlaması anlamına gelecektir. Bu bağlamda kadınların uğradığı haksızlıklar, adaletsizlikler ve ayrımcılıklar karşısında toplum olarak hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Daima Kadınların Yanındayız

Büyükşehir Belediyesinin daima kadınların yanında olduğu ve desteğini artarak sürdürdüğünü vurgulayan Başkan Güngör, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak; ‘Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir’ diyerek şiddetle çok boyutlu mücadeleyi bütün gücümüzle sürdürmeye çalışıyoruz. Aile danışma hizmetleri, psiko-sosyal destekler, eğitim programları ve meslek edindirme kurslarımızla kadınların sosyal alanda güçlü olması, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve sosyal statülerini muhafaza edebilmeleri için destek vermeyi sürdürüyoruz. Bu noktada tüm paydaşlarımızla yüksek bir koordinasyon içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte de hanım kardeşlerimize verdiğimiz maddi, manevi ve teknik desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Barış ve huzurun hâkim olduğu bir toplum için var gücümüzle gayret edeceğiz” diye konuştu.