ANTALYA (AA) - Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kumluca ilçesi Mavikent Mahallesi'nde yangın çıkan bölgede incelemelerde bulundu.

Başkan Uysal, CHP Kumluca İlçe Başkanı Fahretdin Karaöz ile İlçe Belediye Başkanı Yusuf Göven'i makamında ziyaret etti.

Göven'e geçmiş olsun dileklerini ileten Uysal, yangın bölgesinde incemelerde bulundu. Ziyaretin ardından yangın bölgesine geçen Uysal, burada yangından etkilenen vatandaşlarla buluştu.

Yanan orman alanları ve zarar gören seralarda incelemelerde bulunan Uysal, Kumluca'nın son dönemde orman yangınları başta olmak üzere birçok doğal afeti yaşadığını dile getirdi.

Bölgenin aynı zamanda Türkiye'nin en önemli örtü altı sebze ve meyve, sera, üretiminin yapıldığı yer olduğuna dikkat çeken Uysal, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin daha gelişmiş bir afet mevzuatına ihtiyacı var. Bu insanlar üreten insanlar. İstedikleri şey de kredidir. Ancak bizim mevzuatımızın buna elverişli olmadığını görüyoruz. Yangından zarar gören insanlarımıza el uzatılması lazım. Hibe değil, ucuz kredi koşullarının sağlanması lazım. Kumluca katma değeri yüksek ürünler üreten ve dünyaya pazarlayan bir bölge."