Başpehlivan Tuna, jübileyle veda edecek

ANTALYA (AA) - Ata sporu yağlı güreşin başpehlivanlarından Hasan Tuna, kendisi için düzenlenecek programda jübile yapacak. Kumluca Belediyesi salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Yusuf Göven, Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Milli...

Başpehlivan Tuna, jübileyle veda edecek

ANTALYA (AA) - Ata sporu yağlı güreşin başpehlivanlarından Hasan Tuna, kendisi için düzenlenecek programda jübile yapacak.

Kumluca Belediyesi salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Yusuf Göven, Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, tertip komitesi üyeleri ve Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu katıldı.

Başkan Göven, yaptığı konuşmada, Türkiye'de güreş camiası tarafından sevilen ve 38 yıldır birçok başarıya imza atan Kumluca Belediyesi başpehlivanı Hasan Tuna'nın güreşi bırakacağını söyledi.

Bunun için jübile güreşi düzenleyeceklerini aktaran Göven, Türkiye'deki tüm başpehlivanların katılımıyla büyük bir güreş organizasyonuna ev sahipliği yapacaklarını anlattı.

Başpehlivan Hasan Tuna ise, kendisinin 38 yıl boyunca güreş yaptığını ve bu sürenin bir bölümünü Kumluca Belediyesi çatısı altında geçirdiğini aktardı.

Belediyenin Güreş Akademisinde antrenörlük yaptığını belirten Tuna, "Bundan sonraki hayatında başpehlivanlar yetiştireceğim." dedi.

1980 yılında 8 yaşındayken yağlı güreşlere başlayan Hasan Tuna, 1988 yılında deste ortaboy kategorisinde Kırkpınar güreşlerine katıldı. 1996'da Kırkpınar başaltı birincisi, 2001'de başpehlivan üçüncüsü, 2002 yılında Kırkpınar başpehlivanı, 2007'de ise başpehlivan ikincisi oldu.

Türkiye'nin değişik bölgelerinde düzenlenen güreşlerde başpehlivanlıklar elde eden Tuna için 27 Ekim'de Kumluca Karatepe Stadyumu'nda jübile güreşleri düzenlenecek. Tuna, böylece aktif güreşe veda edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.