Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Onikişubat Belediyesi tarafından organize edilen Expo2023 Organizasyonuna Uluslararası Temsilci olarak atanan Erdoğan Kök, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül’ü ziyaret etti.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal ve KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Küçükönder’in yer aldığı ziyarette, organizasyon kapsamında yapılabilecek işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Özgül, Büyükelçi Kök ve Başkan Mahçiçek’e teşekkür etti. Expo2023’ün Kahramanmaraş’ın ev sahipliği yapacağı en büyük organizasyon olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özgül, “Kahramanmaraş, Onikişubat Belediyemiz sayesinde Expo2023’e ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanlığımız himayesinde gerçekleştirilecek olan bu organizasyona, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Sayın Büyükelçimizin Uluslararası Temsilci olarak atanması da ayrıca mutluluk verici. Bugün Büyükelçimizle, kıymetli Belediye Başkanımız Hanefi Bey ve çalışma arkadaşlarımızla bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulunduk. Tabi bilindiği gibi üniversitemiz bünyesinde Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz bulunuyor. Üniversite olarak Expo2023’e mimarlık ile gastronomi ve mutfak sanatları alanlarında elimizden gelen katkıyı sunmayı arzuluyoruz. Bundan sonraki süreçte de işbirliğimiz devam edecek. Bir kez daha büyükelçimizi ve Belediye Başkanımızı konuk etmekten duyduğum mutluluğu ifade ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.