Büyükşehir Belediyesinde yapılan açıklamada, enerji verimliliği alanında sürdürülen "MatchUP Projesi" kapsamında hizmet binası çatısına "çatı tipi güneş enerjisi santrali ve elektrik depolama sistemi" kurulumunun başladığı bildirildi.

Kurulum tamamlandığında, 260 kilovat saat enerji üretimi ve 250 kilovat saat enerji depolaması yapılacağı belirtilen açıklamada, projenin ikinci etabının Kepez Mahallesi'ndeki Antalya Ulaşım AŞ tramvay atölyesi binası çatısında gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İki aşamalı proje tamamladığında, belediye hizmet binası ve tramvay atölyesinin çatısında toplamda 340 kilovat saat enerji üretimi ve 400 kilovat saat enerji depolaması gerçekleşecek. Çatı tipi güneş enerjisi santrali ve elektrik depolama sistemi kurulumu projesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de kendi elektriğini üreten ve depolayan ilk belediye olacak. Proje ile yılda ortalama 1 teravat saat temiz enerji, yüzde 100 yenilenebilir olarak üretilip doğrudan 500 ton karbondioksit salınımı önlenmiş olacak. Projenin modüler yapısı sayesinde elektrikli araçlar ve diğer sistemler yüzde 100 temiz enerjiyle şarj edilebilecek."