MERSİN (AA) - Mersin'deki "Çamaşır Kafe"de üniversite öğrencileri hem ders çalışma hem de ücretsiz çamaşır yıkama imkanı buluyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yenişehir ve Tarsus ilçelerinde bulunan kafeler, hafta içi 08.00-17.00, cumartesi ise 09.00-17.00 saatlerinde hizmet veriyor.

Kıyafetlerini yıkama, kurutma ve ütüleme hizmetinden ücretsiz yararlanabilen öğrenciler, kafenin kütüphanelerinde de ders çalışma olanağı buluyor.

Öğrencilere kafede çeşitli ikramlar da yapılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sosyal Hizmetler Dairesi Şube Müdürü Suzan Dönmezler, "Çamaşır Kafe" uygulamasının öğrencilerin bütçelerine önemli ölçüde katkı sağladığını belirterek, öğrencilerin haftada 3 kez verilen hizmetten yararlanabildiğini bildirdi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ayşenur Kurtoğlu, "Düzenli olarak buraya arkadaşımla çamaşırlarımızı getiriyor ve yıkatıyoruz. Çamaşırımız yıkanırken aynı zamanda ders çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

MEÜ Diş Hekimliği Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Berivan Dinler de verilen hizmetin öğrencilere maddi anlamda önemli katkı sağladığını kaydetti.