BURDUR (AA) - Burdur'da bir camide 9 yıldır uygulanan askıda çorap uygulaması cami cemaatinden ilgi görüyor.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Mavlana Camisi'nde 2010 yılından bugüne cami derneği tarafından askıda çorap uygulaması sürdürülüyor.

Cami cemaatinden ve mahalleli tarafından da destek gören uygulamada, amaç cami içinde hijyeni sağlamak ve cemaatin çorapsız namaz kılmasını önlemek.

Çoraplar bittikçe hayırsever tarafından yerine yenileri asılan askı, hiç boş kalmıyor.

Mavlana Cami Derneği Başkanı Ahmet İldeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, caminin hizmete açıldığı günden beri askıda çorap uygulamasının devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin birçok yerinde camiye gittiğini belirten İldeş, "Gittiğim camilerde bazen çorapsız kaldım. Bundan dolayı burada yaptırdığımız camide böyle bir uygulananın uygun olabileceğini düşündüm." dedi.

Uygulamayı 9 yıldır sürdürdüklerini vurgulayan İldeş, "Askıda çorap uygulaması cami açıldığından beri devam ediyor. Cemaatimiz de memnun. Çorapları camide toplanan paralarla değil, kendi paramızla alıyoruz. Bazen de hayırseverler getirip camimizin görevlisine bırakıyor. Çoraplar bittikçe tamamlıyoruz." diye konuştu.

- "Hijyen açısından önemli"

Caminin İmam Hatibi Mustafa Şener de uygulamanın dini açıdan da yeri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hanefi mezhebine göre çorapsız namaz kılmak mekruhtur. Cemaatimizin çorapsız namaz kılmamaları için uygulamaya devam ediyoruz. Çünkü çoraplı namaz kılmak daha faziletlidir. Ayrıca hijyen açısından önemli, çıplak ayakla halılara basıldığında koku oluşabiliyor ve bir takım hastalıklar da bulaşabilir. Onun için camiye çoraplı girilmesi elzem."

Bursa'dan gelen Murat Erkut ise uygulamayı çok beğendiğini, kendisinin de askıdan çorap alarak giydiğini dile getirerek, "Bazen çorap giymeyi unutuyoruz. Çok güzel bir uygulama. Kim hayata geçirdiyse Allah razı olsun." dedi.