FETÖ şüphelisi eski öğretmene dava

- Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüt içerisinde sohbet toplantıları düzenlediği ve Kakao Talk programı kullanıcısı olduğu iddia edilen eski öğretmen hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

FETÖ şüphelisi eski öğretmene dava

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgüt içerisinde sohbet toplantısı düzenlediği ve Kakao Talk programı kullanıcısı olduğu iddia edilen eski öğretmen hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Örgütle bağlantısı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen tutuksuz Y.B. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Y.B. için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede tanık sıfatıyla itiraflarına yer verilen M.A, sanığın sohbet toplantıları düzenleyip, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarından bölümler okuduğunu söyledi.

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise şu ifadelere yer verildi:

''Şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan okullarda 2016 yılına kadar matematik öğretmeni olarak çalıştığının tespit edildiği, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerinin genellikle konakladıkları otellerde şüphelinin konaklama kaydının bulunduğunun tespit edildiği, şüphelinin örgüte yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında işlem yapılan şahıslarla HTS irtibatının bulunduğunun belirlendiği, şüpheliden elde edilen dijital materyallerin incelenmesi neticesinde şüphelinin cep telefonunda FETÖ/PDY'ye ait Bank Asya isimli bankadan gelen sms kayıtlarının bulunduğu ve web geçmişi araştırmalarında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen web adreslerine girildiğinin tespit edildiği, yine şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerince kullanılan Kakao Talk programını indirdiğinin tespit edildiği anlaşıldığından üzerine atılı 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur.''

Şüpheli Y.B. ise iddianamede yer alan savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.