- Öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynler akran zorbalığı konusunda bilgilendirilecek

Projenin danışmanlığını yürüten Prof. Dr. Selçuk Şirin ve uzman ekibi tarafından hazırlanan bilgilendirici ve destekleyici materyaller, www.headandshoulders.com.tr adresindeki Zorbalığı Kafandan At sekmesinde yer alacak.

Akran zorbalığına uğrayan çocuklar, akran zorbalığına uğrayan öğrencisi olan öğretmenler ve çocuğu akran zorbalığı mağduru olan ebeveynler Prof. Dr. Şirin’in katkılarıyla hazırlanan bilgilendirici metinler sayesinde sorunu aşmak adına bu sitede yol haritaları bulacak. Bu kapsamda hem toplumda akran zorbalığı hakkında farkındalık kazanılması amaçlanırken hem de bu sorunun ortadan kalkması adına somut adımlar atılmış olacak.

- "Akran zorbalığı çocukların maruz kaldığı en büyük problemlerden biri"

Yaprak, dünya üzerinde uzun zamandır çocukların maruz kaldığı en büyük problemlerden biri olan akran zorbalığının gerek ebeveynler gerekse toplumun diğer üyeleri tarafından çok fazla göz ardı edildiğini vurgulayarak, şunları aktardı:

Kamyonete tutunup patenle ilerlemeye çalışırken otomobilin altında kalan çocuk öldü Kamyonete tutunup patenle ilerlemeye çalışırken otomobilin altında kalan çocuk öldü

- "Çözüm bütüncül bir yaklaşımdan geçiyor"

Prof. Dr. Selçuk Şirin de akran zorbalığının çocuklar üzerinde bıraktığı etkilere değinerek, sosyal medya kullanımının artması ile birlikte bu sorunun sanal alemde de çok tartışıldığını dile getirdi. Sanal dünyada da zorbalık olduğunu vurgulayan Şirin, "Tüm dünyada bu konunun çözülmesi için pek çok çalışma yapıldı. Türkiye'de de yapılmış çalışmalar var ama daha çok akademik boyutta kalmış. Bu çalışma ile bizim amacımız bu sorunun görünürlüğünü artırmak. Gençler arasında zorbalık çok yaygın. Dünya ile aynı yerdeyiz. Dünyanın ne ilerisinde ne gerisindeyiz. Bizdeki fark şu; biz bu sorunu tartışmıyoruz. Akran zorbalığı dediğimiz yani sürekli bir şekilde güçlü görünenlerin güçsüz görünenleri sözlü ya da fiziki şiddet uygulama sorununu görmüyoruz. Görmediğimiz için de çözüm bulmuyoruz. Bu proje ile de biz akran zorbalığını dert edinenlerin sayısını artırmaya çalışıyoruz. Çözüm, öğrenci, öğretmen ve ebeveynlerin de dahil olacağı bütüncül bir yaklaşımdan geçiyor. Zorbalığı Kafandan At Projesi’yle işte bunu amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Akran zorbalığına karşı bir arada durarak toplumsal bir dönüşüm yaratacağız"

- "Toplum Gönüllüsü gençler aracılığıyla 2 bin çocuğa ulaşacağız"