Mersin'de uçuruma devrilen iş makinesinin operatörü öldü Mersin'de uçuruma devrilen iş makinesinin operatörü öldü

Kahramanmaraş (SHA)- Kahramanmaraş’ta asrın felaketi olarak nitelenen ve 11 ili etkileyen depremlerde şehit düşen sporcular enkaz başında anıldı. 
Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından organize edilen anma programında şehit güreşçiler için dualar edilerek Kur'an-ı Kerim okundu. Yıkılan binanın alanına kırmızı karanfil bırakıldı.
“ONLAR KALBİMİZDE YAŞIYOR”
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu başkan vekili Şahin Hopur yaptığı açılış konuşmasında, şehit olan güreşçi, hakem, antrenör isimlerini tek tek sayarak: "Bu deprem şehidi kardeşlerimizle birlikte minderlerde ter döktük, birlikte çalıştık bunları unutmamız mümkün değil acıyı yüreğimizde his ediyoruz, Hepsine Allah'tan Rahmet diliyorum, Mekanları cennet olsun, Onlar kalbimizde yaşıyor. Türkiye Güreş ailesinin, spor camiamızın başı sağ olsun" dedi.
GÜREŞ SAHAMIZIN ADINI DEPREM ŞEHİTLERİ GÜREŞ SAHASI OLARAK DEĞİŞTİRDİK
Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz ise, “6 Şubat Depremlerinde Şehit Güreşçiler başta olmak üzere 11 ilimizde Şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet diliyorum, Şehit yakınlarına sabırlar diliyorum, Türkiye olarak depremden en çok zarar gören Kahramanmaraş ilimizde sayısız spor camiasından şehitler verdik. Bizde Gençlik spor İl Müdürlüğü olarak Güreş Sahamızın adını Deprem Şehitleri Güreş Sahası olarak ismini değiştirdik. Depremde Kaybettiğimiz güreşçilerimizin her birinin fotoğrafları o sahada yer alacaktır. Ben tekrar bu ortamı sağlayan Geleneksel Güreşler Federasyonumuza teşekkür ediyorum. Allah’ım bir daha 6 Şubat 2023’teki gibi bir felaket yaşatmasın” ifadelerini kullandı.  
Program daha sonra ise Kapıçam Şehir Mezarlığı'nda gecenin ilerleyen saatlerine ve sabahın ilk saatlerinde mezarına giden Kahramanmaraş halkı, depremzedeler burada yakınları için dua etti.