BURDUR (AA) - Burdur Belediyeler Birliğince katı atık bertaraf tesisi projesi kapsamında Karamanlı'ya ara toplama istasyonu yapılacağı bildirildi.

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında Karamanlı Belediyesinde yapılan toplantıda, proje kapsamında yapılacak Karamanlı ara toplama istasyonunun yer teslimi gerçekleştirildi.

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, Yeşilova, Tefenni ve Karamanlı ilçelerinin çöplerinin yapılacak bu istasyonda toplanacağını belirtti.

Çöplerin kapalı sistemle toplanacağını ifade eden Selimoğlu, "Toplanan katı atıklar, sıkıştırılarak günlük olarak Burdur'a götürülecek ve enerjiye dönüşecek. Enerjiden elde edilen gelirse belediyelerimize dağıtılacak." dedi.

Selimoğlu, proje sayesinde hem atıklardan kurtularak doğanın korunacağına, hem de belediye bütçelerine katkı sağlanacağına vurgu yaptı.

Toplantıya, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın ve Kocaaliler Belediye Başkanı İsmail Durmaz katıldı.