Kepez'de binlerce kişinin tapu sorunu çözüldü

ANTALYA (AA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede vakıf arazilerinde yaşanan tapu sorununun çözüldüğünü bildirdi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, imar planında konut alanı olan vakıf arazileri üzerindeki taşınmazlarda,...

Kepez'de binlerce kişinin tapu sorunu çözüldü

ANTALYA (AA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede vakıf arazilerinde yaşanan tapu sorununun çözüldüğünü bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, imar planında konut alanı olan vakıf arazileri üzerindeki taşınmazlarda, 40 yıldan fazla yaşanan tapu problemi, takas yöntemiyle çözüldü.

İlçede 10'dan fazla mahallede, 5 bine yakın vatandaşı ilgilendiren tapu sorununun çözümü için 23 milyon lira ederinde vakıf arazileri ile hazine arazileri takas edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tütüncü, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında taşınmazların bedelinin ödenmesinde 24 ay olan taksit sayısını 60 aya çıkardıklarını bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.