ANTALYA (AA) - Kepez Belediyesi ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü arasında "Kanser Tarama Merkezi" kurulmasına ilişkin protokol imzalandı.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, protokol kapsamında Kepez Belediyesi Sağlık Merkezinde kanser tarama merkezi kurulacak. Merkezde, meme, rahim ağzı ve bağırsak kanseri taraması yapılacak.

İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Sağlık Müdürlüğü ile örnek çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Kanserin çağın en önemli hastalığı olduğunu ifade eden Tütüncü, şunları kaydetti:

"Kanserde erken tanı gerçekleşmez ise hastalık ilerlediğinde ne kadar kaliteli, nitelikli merkezler, tedavi üniteleri yaparsanız yapın hastalığın tedavisinde mesafe alabilmeniz mümkün olmuyor. Doktorların bize ifade ettiği şekliyle kanserle mücadelede en önemli unsur, erken teşhis. Şimdi kanseri teşhis etme noktasında çok farklı bir hizmeti Antalyalılara sunuyoruz. Kepez Belediyesi Sağlık Merkezinde güzel bir kanser tarama merkezi kuruyoruz. Bu merkezde Sağlık Müdürlüğümüzün uzman sağlık personeli görev yapacak. Bu merkez ile kanserle mücadelede çok önemli bir adım attık."

İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür de Kanser Tarama Merkezi protokolü imzaladıkları Kepez Belediyesi ile özellikle evde sağlık ve bakım noktasında Türkiye'ye örnek bir süreç yürüttüklerini bildirdi.

Hülür, kurulacak merkezde ilçedeki 40 yaş üzeri yaklaşık 39 bin kadını meme kanserinde taramaya dahil etmek istediklerini kaydetti.

Hülür, "Merkezde, ilçedeki 30 yaş üzeri 23 bin kadınımıza rahim ağzı kanseri, 50 yaş üzeri kadın ve erkek 43 bin kişiye de bağırsak kanseri taramasını yapmayı hedefliyoruz.. Kanser tedavisinde geç kalındığında hem aile hem de toplumumuz için sürdürülebilirliği zor bir sürece giriyoruz. Oysaki bu üç kanserde hem devlete ucuz hem de aileye bir külfeti olmayan yöntemlerle kanseri erken teşhis etmiş olacağız." açıklamasında bulundu.