Kore gazisinin bayrak hassasiyeti

- Antalya'da huzurevinde hayatını sürdüren 82 yaşındaki Kore gazisi Mithat Teker, 60 yıl önce komutanının hediye ettiği Türk bayrağına gözü gibi bakıyor - Teker: "Özverili çalışmalarım nedeniyle komutanım bana bayrağı hediye etti"

Kore gazisinin bayrak hassasiyeti

ANTALYA (AA) - Antalya'da bir huzurevinde eşi Emine Teker ile kalan 82 yaşındaki Kore gazisi Mithat Teker, 60 yıl önce komutanının hediye ettiği Türk bayrağını yanından hiç ayırmıyor.

Teker, kaldığı Kepez Şefkat ve Huzurevi'nde yaptığı açıklamada, 60 yıl önce Kore'deki görevi tamamlandıktan sonra komutanının üzerinde "8'inci Türk Tugayı Kore Hatırası 1957-1958" yazılı Türk bayrağı hediye ettiğini söyledi.

Vatan topraklarına döndüğü günden bu yana bayrağı özenle koruduğunu aktaran Teker, öldükten sonra bayrağı çocuklarına emanet edeceğini dile getirdi.

Teker, bayrağa baktıkça Kore'deki anılarını hatırladığını ifade etti.

Vatani görevini gururla yaptığını anlatan Teker, "Özverili çalışmalarım nedeniyle komutanım bana bayrağı hediye etti. Türk milleti için bayrak zaten önemlidir. 60 yıldır gururla, onurla taşıyorum. Hayatımı kaybettikten sonra da bayrağın aynı özenle korunacağına inanıyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.