MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ocak ayı içerisinde 101 tehlike arz eden ırk hayvanın belediye barınağına teslim edildiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Seçer, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulunup, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Seçer, merkezin Türkiye'nin en güzel barınaklardan biri olduğunu belirtti.

Merkezde çeşitli ırklarda kedi ve köpeklerin bulunduğunu ifade eden Seçer, hayvan sevgisi, hassasiyeti olan gönüllülerle iş birliği yapmalarının kendileri için son derece önemli olduğunu kaydetti.

​​​​​​​Pitbull, Dogo Argentino gibi tehlike arz eden ırkların kayıt altına alınmasının zorunlu hale getirildiğini anımsatan Seçer, şöyle devam etti:

"Hayvan sahiplerinin bir kısmı bunları kayıt altına almadı. O tarihten sonra da ya bunları sokağa bıraktı, ya getirdi bize hayvan barınağına teslim etti ya da HAYDİ polisleri kanalıyla yine hayvan barınağına getirildi. Toplamda sadece ocak ayı içerisinde 101 tehlike arz eden ırk hayvan bize teslim edilmiş oldu. Ani bir patlama bu. Ani gelişen bir olay. Ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen biz burada Kaşlı Hayvan Barınağı'nda ve diğer barınaklarımızda mevcut imkanlarımızı en iyi şekilde kullanarak bu hayvanların burada bakımını gerçekleştiriyoruz. Kısırlaştırmalarını yapıyoruz. Varsa hastalıkları veterinerlerimiz tedavilerini gerçekleştiriyor."

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 3 hayvan barınağında 2 bin 850 köpek, 1500 kedi kapasitesi olduğunu aktaran Seçer, "Geçen yıl trafik kazası geçiren 3 bin 700 can dostumuzu tedavi ettik. Yine geçtiğimiz yıl 580 kedi, 780 köpek sahiplendirildi. Bu arada Mersin sokaklarında yaşayan sahipsiz dostlarımız için 174 kedi evimiz var. 21 köpek besleme odağımız bulunuyor. Sadece geçen yıl 150 ton mama dağıttık. Kısırlaştırma belki de en önemli mesele. Geçen yıl 1337 kedi, 2 bin 954 köpeği kısırlaştırdık." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi, terk edilen pitbull ve Dogo Argentino ırkı köpeklerin daha iyi şartlarda barınmalarını sağlamak için 150 ek hayvan kapasiteli padokların hazırlık çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.