MERSİN (AA) - Mersin'de deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktığı Davultepe ve Kazanlı sahilinde temizlik çalışması yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında Davultepe'deki 100. Yıl Tabiat Parkı'nda "Caretta Carettaların Üreme Sahalarının Temizliği" etkinliği düzenledi.

Sahilde bir araya gelen gönüllüler, yetkililer ve engelli öğrenciler caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktığı kumsaldaki kilolarca lastik, plastik, cam ve çöpleri topladı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol, Koruma ve Çevre Sağlığı Şube Müdürü Sadık Eker, AA muhabirine, etkinliğin faydalı olduğunu belirterek, "Sahildeki çöpleri temizleyerek ilerleyen zamanda yuvalarından çıkacak yavruların denize ulaşması kolaylaşacak. Çöplere takılıp yarı yolda kalmalarına engel olacağız. Atıklar konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor." diye konuştu.

- Kazanlı sahili yabancı öğrencilerin katılımıyla temizlendi

Akdeniz Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yabancı öğrencilerin katılımıyla Kazanlı sahilindeki yuvalama alanında kapsamlı temizlik yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, bölgenin korunması ve temizliğine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Kazanlı sahilinin nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta carettalar ve yeşil deniz kaplumbağalarının üreme alanı olduğunu aktaran Gültak, "Yuvaları tespit ediyor, şerit çekiyor ve uyarıcı levhalar asıyoruz. Bu sayede vatandaş orada yuva olduğunu görüyor ve yuvalar zarar görmüyor. Bugün de bu amaçla buradayız. Gün nedeniyle ayrıca lazerli eleme aracı ile Karaduvar sahilimizi de baştan sona temizledik." ifadesini kullandı.