Muratpaşa'nın ahşap atölyesinde kent mobilyası üretimi

ANTALYA (AA) - Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün ahşap atölyesinde, ilçenin ihtiyacı olan bank ve masa gibi kent mobilyaları üretiliyor.Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2018 yılının başından...

Muratpaşa'nın ahşap atölyesinde kent mobilyası üretimi

ANTALYA (AA) - Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün ahşap atölyesinde, ilçenin ihtiyacı olan bank ve masa gibi kent mobilyaları üretiliyor.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2018 yılının başından bugüne kadar ahşap atölyesinde 300 park tipi oturma bankı, 300 masalı bank ve 175 çöp kovası üretildi. Atölyede, mevcut parklarda kullanılan bank, masa ve çöp kovalarının bakım ve onarımları da yapılıyor.

- Mesleki eğitim, sanat ve hobi kursları

Bu arada Muratpaşa Belediyesi 2018-2019 dönemi için mesleki eğitim, sanat ve hobi kurslarına hazırlanıyor. Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, 2018-2019 dönemi için 57 branşta açılacak kurslara kayıtlar eylül ayı içinde yapılacak.

Değirmenönü Kültür Merkezinde, bağlama, gitar, keman, darbuka, THM repertuar, TSM repertuar, ses, yan flüt, boru trompet, klarnet, bendir, GSH müzik, halk oyunları, salon dansları, kısa film, diksiyon, tiyatro, drama, fotoğraf, seramik, güzel sanatlar fakültesi hazırlığı, heykel, resim, çini, rölyef, ud ve cümbüş branşlarında kurs açacak.

Ayrıca, Muratpaşa Belediyesi Kütüphane Müdürlüğüne bağlı Mesleki Eğitim ve Sanat Topluluklarında (MEST), ahşap boyama, makina nakışı, hırka örgü, çanta örgü, el nakışı, keçe, keçe aksesuar, giyim, kırık yama, mefruşat, kaneviçe, iğne oyası, tığ oyası, tezhip, deri, takı, antep mutfağı, yaş pasta yapımı, aile eğitimi, jel mum, mis sabun kursları düzenlenecek.


Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğünce ise özellikle kadınlara yönelik, okuma-yazma, İngilizce, dikiş-nakış-takı, Türkçe, çocuk gelişimi ve Türkçe-Rusça kursları açılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.