MERSİN (AA) - Tarsus Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'ne yaptırılan Selçuk Togo Yaşam Boyu Spor Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, açılışta yaptığı konuşmada, bundan böyle her hafta bir açılış etkinliğinde buluşacaklarını söyledi.

Cumhuriyet ve Tekke mahallelerinin arasında kalan alana muhtarların Yaşam Boyu Spor Merkezi yapılması talebinde bulunduklarını anımsatan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın da merkeze Tarsus'un sevilen esnaflarından hayırsever Selçuk Togo'nun adının verilmesi önerisinde bulunduğunu aktardı.

Spor merkeziyle birlikte Tarsus'ta 5 yaşam boyu spor merkezi açtıklarını vurgulayan Can, "Biz üretken belediyeyiz. Yılda 4 milyonluk elektrik üretmeye başladık. 20 trilyonluk Berdan Projesi'ni 3-4 ay sonra açacağız. 15 bin kişilik gösteri merkezini birkaç ay sonra açacağız. Bu arada 70 köyün parke taşı döşeme çalışmalarını tamamladık. Biz her şeyden önce huzur ve barış içinde bir Tarsus için günün 24 saati çalışıyoruz. Çünkü önceliğimiz şehrimizin huzurudur. Selçuk Togo amcamıza da sağlıklı bir ömür diliyoruz." diye konuştu.

Açılışa, Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal da katılarak birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi.