ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında 2 şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, PKK/KCK terör örgütü ile bağlantılı oldukları iddia edilen tutuksuz 2 kişi hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Şüpheliler H.Ş. ve S.M.B. için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, şüpheli H.Ş’nin ikamet aramasında PKK/KCK terör örgütünün sözde bayrağını temsil eden bez parçası ile 25 yasak yayın ile terör örgütünün kırsal alanında silahlı faaliyet gösteren kadın örgüt mensubuna ait çerçeveli fotoğrafın ele geçirildiği aktarılırken, cep telefonu incelemesinde de PKK terör örgütünün sözde bayrağı ve örgüt elebaşının resmi önünde çektirmiş olduğu fotoğrafının bulunduğu kaydedildi.

Şüphelinin cep telefonu incelemesinde ayrıca, terör örgütü içerisinde silahlı eylem yapan örgüt mensuplarına ait fotoğrafların tespit edildiği, ikamet aramasında ele geçen bilgisayar içerisinde de PKK terör örgütünce ilan edilen sözde "Demokratik özerklik" konusuyla ilgili HDP il binasında yapıldığı anlaşılan örgütsel toplantıya ait görüntülerin bulunduğu aktarıldı.

S.M.B'nin ise örgütsel toplantıya katıldığına dair görüntülerinin bulunduğu bilgisine yer verilen iddianamede, sanığın cep telefonunda örgütsel propaganda içerikli müziklerin olduğu ve sosyal medya hesabından da örgütü övücü nitelikte paylaşımlarda bulunduğu, etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarının mezarlarını ziyaret ederek fotoğraf çektirdiği ifade edildi.

İddianamede savunmalarına yer verilen şüpheliler ise suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.