ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İçişleri Bakanlığınca yurt genelinde yürütülen "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" uygulaması kapsamında trafik denetimine katıldı.

Manavgat ilçesi Hacıobası mevkisinde jandarma ve emniyetin ortaklaşa yaptıkları yol denetim uygulamasına katılan Karaloğlu'na, Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur eşlik etti.

Çocuklara uygulama hakkında bilgi verip kırmızı düdük, şapka tişört ve fahri trafik polisi kimlik kartı dağıtan Karaloğlu, ailelere de trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu.

Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 9 günlük bayram tatilinde, Antalya'da otel ve pansiyonların dolduğunu ve tatil yoğunluğunun da bölgede trafik yoğunluğu oluşturduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın bu sene bayramların acıya dönüşmemesi için özel tedbirler, kampanyalar başlattığını belirten Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Kırmızı Düdük' kampanyası ile özellikle çocuklarımızı da işin bir parçası haline getirdik. Çocuklarımızda trafik bilincini, farkındalığını artırmak ve araçta sempati oluşturarak aracı kullanan ebeveyninde eğer bir hız aşımı varsa, trafik ihlali varsa arkadan çocuğa vermiş olduğumuz kırmızı düdük ile babasını ebeveynini uyardığı güzel bir kampanya."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 günlük eylem planında kamu yöneticilerine trafik kazalarını yüzde 2 azaltma hedefi koyduğunu dile getiren Karaloğlu, bu hedef doğrultusunda hem trafikteki personel sayısını artırma, hem de araç gereç sayısını artırarak trafik denetlemelerini daha yoğun bir hale getirildiğini ifade etti.

Karaloğlu, trafik denetimlerinde helikopter ve uçangöz ile havadan da görüntü desteği alındığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Trafik ihlalleri yapanlar olursa onları havadan da tespit ederek cezai işlem yapıyoruz. Sürekli ana arterleri kontrol ediyoruz. Türkiye genelinde şu an 140 bin polis görev başında. Antalya'mızda ise 100 polis ekibimiz ve 50 jandarma ekibimiz Antalya'nın genelinde hem ana yollarda, hem ilçeler arası yollarda seyir halindeki sürücülerimize yardımcı oluyorlar."

Bayramda görevi başında olan emniyet ve jandarma ekiplerine teşekkür eden Karaloğlu, bayram süresince bir olumsuzluk olmamasını diledi.