Kurtuluş Haftası çerçevesinde düzenlenen programda konuşan Gazeteci – Yazar Yusuf Kaplan, “Maraş’ın milli mücadelesi bölgenin hatta Anadolu’nun sınırlarını aşarak diğer milletlere de ilham olmuştur. Günümüzde İslam coğrafyasının, Maraş’ın milli mücadelesindeki ruha ihtiyacı vardır” dedi.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünde “Nice Zorluğu Aşarak” mottosuyla düzenlenen anma programı ve etkinlikler, Gazeteci – Yazar Yusuf Kaplan söyleşisiyle devam etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide Yazar Yusuf Kaplan, “Maraş’ın İstiklal Mücadelesi İslam Dünyasına Ne Söyler?” konusunu ele aldı. Saadettin Acar moderatörlüğünde düzenlenen programda Kaplan; Maraş’ın milli mücadelesi, milli mücadele kahramanları, Maraş’ın milli mücadelesinin Anadolu ve İslam coğrafyasına etkisi, milli mücadele ruhunun günümüze uzantısı gibi pek çok konuya değindi.

Hatay'da karantinaya alınan 2 mahallede kuduz aşısı çalışmaları başlatıldı Hatay'da karantinaya alınan 2 mahallede kuduz aşısı çalışmaları başlatıldı

“Kurtuluş, Milli Mücadele Ruhuyla Mümkündür”

Programda yaptığı konuşmada Maraş’ın milli mücadelesinin önemine ve günümüze yansımasına değinen Yusuf Kaplan, “Kahramanmaraş’ı sadece Kahramanmaraş olarak göremeyiz, tıpkı Türkiye’nin Türkiye’den ibaret olmadığı gibi. Maraş’ın milli mücadelesi bölgenin hatta Anadolu’nun sınırlarını aşarak diğer milletlere de ilham olmuştur. Günümüzde İslam coğrafyasının, Maraş’ın milli mücadelesindeki ruha ihtiyacı vardır. Kurtuluş ancak bu şekilde mümkün olabilir. Bizler de bu mücadele ruhunu yaşatmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız” dedi.