ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen Boğaçay, Konyaaltı Sahili, Kruvaziyer Liman, Tünektepe projeleri, kentin turizm potansiyelinin artmasına katkı sağlayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye kentin dünya markası haline gelmesi yönünde vizyon projelere imza atıyor.

Boğaçay Projesi, Antalya'nın geleceğine yön verecek proje olarak nitelendiriliyor. Yıllardır sel ve taşkınlarla gündemde olan ve Konyaaltı'nı tehdit eden Boğaçay'ı, Antalya'ya büyük katma değer sağlayacak bir yaşam alanına dönüştürülüyor. Taşkın önlemeye yönelik altyapı çalışmalarının devam ettiği projenin, yaklaşık bir milyar liraya mal olması bekleniyor. Proje tamamlandığında safari parkı, film platosu ve sosyal yaşam alanı ile Boğaçay'ı gelir kaynağına dönecek.

Antalya'nın çehresini değiştiren en önemli projelerden birisi de Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Park Projesi.

Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı, yeni yüzü ile yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor. "Pırlanta gerdanlığı" olarak nitelendirilen sahil, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor sahaları, parkları, modern kent mobilyaları, meydanları ile güzel bir görünüme kavuştu.

- Teleferikle ulaşılan Tünektepe'den şehir manzarası

"Antalya kanatlarımın altında" dedirten Teleferik Projesi ise 605 metre rakımlı Tünektepe'den şehir manzarasını izleme imkanı sunuyor. Henüz tamamlanmayan Tünektepe Projesine göre, zirvede 30 odalı bir turistik tesis, cazibe merkezi ve yaşam alanı oluşturulacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kruvaziyer ve Yat Limanı Projesi ile dünyanın önemli turist merkezlerinden biri olan kente nitelikli ve zengin turist çekmeyi amaçlıyor. İhale aşamasındaki proje ile Kruvaziyer Limanı'nın günlük turist kapasitesi 20 binin üzerinde olacak. Kente denizden turist gelecek.

Antalya'nın kültür turizmine katkıda bulunacak proje ise Cami ve Türk İslam Medeniyetleri Müzesi. 10 bin kişilik kapalı ibadet alanı ve 20 bin kişilik açık mekandan oluşan Antalya Cami Külliyesi içinde yer alacak müzede, Türk ve İslam medeniyetlerine ait sanat eserleri ve bilimsel çalışmalar, modern sergicilik anlayışı ile sunulacak.

Altınova Kültür Merkezi ve Cemevi Projesi de Alevi vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek. Proje içerisinde iki konferans salonu, ibadethane, kütüphane, kurban kesim merkezi, sergi alanı, kurs alanları ve kafeterya olacak. Cemevi kültür ve sosyal donatı alanları ile yaklaşık 40 bin Alevi vatandaşın yaşadığı Altınova bölgesinde önemli bir eksiği giderecek.

Projelerin birbirinden iddialı olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Sihirli dokunuşlarla büyük değişim yaşayan Antalya, dünyanın parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor." ifadesini kullandı.