Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ünlüer mesajında, ‘Üzüntüleri, buruklukları beraber yaşayıp, paylaştığımız bir yılı geride bırakarak, yeni umutlar, yeni hedefler ve daha güzel bir gelecek ümidiyle 2024 yılına giriyor olmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Her yeni yıl; başarının, güzelliğin, mutluluğun ümit edildiği, kardeşlik ve dostluk bağlarımızın pekiştiği, daha rahat bir hayata ulaşma yolunda yeni isteklerimizin filizlendiği bir yıldır.

Bilindiği üzere 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem felaketi nedeniyle şehrimiz dahil 11 ilimiz zor günlerden geçti. Depremin ilk anından itibaren şehrimize ve vatandaşlarımıza yakın ilgilerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN himayelerinde tüm Bakanlarımız ve şehir yöneticilerimiz olarak sivil toplum kuruluşlarımız ve milletiz ile el ele vererek yaraları sarmak ve depremden dolayı yaşanan maddi ve manevi kayıplarımızı telafi etmek amacıyla bu süreçte büyük gayret sarf ettik.

Vatandaşlarımızın biran evvel yuvalarına kavuşması adına Devletimiz tarafından ilçelerimiz dahil şehrin birçok noktasında TOKİ Konutlarımızın ve Kalıcı Köy Konutlarının inşasına başlandı. Konutlarımızın büyük bölümü çok kısa sürede depremzede vatandaşlarımıza teslim edilme noktasına geldi. Şehir merkezimizde de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Azerbaycan Hükümeti, Valiliğimiz, TOKİ, Emlak Konut ve Büyükşehir Belediyemiz iş birliğinde Kentsel Tasarım Projesi hayata geçirildi ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2024 yılı içerisinde şehir merkezini daha yaşanabilir bir şehir ve cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda şehrimizin biran evvel ayağa kaldırılması için desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Azerbeycan Hükümetine, Bakanlarımıza ve tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Bilecik2te 5 ayrı suçtan aranıyordu... Bursa'da yakalandı Bilecik2te 5 ayrı suçtan aranıyordu... Bursa'da yakalandı

Yeni yılı karşıladığımız bu süreçte şunu müjdelemeliyim ki 2024 yılı ilimizin; eğitim, sağlık, ulaşım ve kentleşme gibi tüm alanlarda eskisinden çok daha güzel ve yaşanabilir konuma geleceği bir yıl olacaktır.

Nihai hedefimiz 2024 yılında Yeni Kahramanmaraş’ı inşa etmek olacak ve hedefimize ulaşmak için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz. “Aşkınan çalışan yorulmaz" inancıyla çalışmaya, koşturmaya devam edeceğiz. Yeter ki bu kadim şehrimize sahip çıkmaya ve gönül birliğimizi korumaya devam edelim. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Sözlerime son vermeden önce vatan topraklarını müdafaa ederken şehadete yürüyen aziz şehitlerimize ve asrın felaketinde kaybettiğimiz deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

Yeni yılın milletimize ve tüm insanlığa huzur ve refah getirmesi duasıyla, tüm vatandaşlarımıza sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.’ Dedi.