Antalya DOB sezonu "Carmina Burana" ile açacak

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), yeni sezona "Carmina Burana" ile merhaba diyecek.Antalya DOB'dan yapılan açıklamaya göre, ünlü Alman besteci Carl Orff tarafından oluşturulan sahne kantatı Carmina Burana, orkestra,...

Antalya DOB sezonu

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), yeni sezona "Carmina Burana" ile merhaba diyecek.

Antalya DOB'dan yapılan açıklamaya göre, ünlü Alman besteci Carl Orff tarafından oluşturulan sahne kantatı Carmina Burana, orkestra, solist, koro ve çocuk korosundan oluşan 150 kişilik kadroyla seslendirilecek.

Eserde, Antalya DOB orkestrasını şef Alexandru Samuil yönetecek. Antalya DOB korosu çalışmalarını şef Mahir Seyrek, çocuk korosu ise Sinem Seçil Baddal yönetiminde gerçekleştirdi.

Gecede, Antalya DOB sanatçıları soprano Nurdan Küçükekmekçi, tenor Devrim Demirel ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı bariton Murat Güney solist olarak sahne alacak.

"Yeni bir şey yaratmak istiyorsan mutlaka eski olanı kullan" anlayışıyla yapıtlar veren besteci, Carmina Burana'yı Münih yakınlarındaki bir manastırda bulunan 200 kadar şiir ve şarkıdan esinlenerek oluşturdu.

Carmina Burana, 6 Ekim'de saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.