Onikişubat Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı EXPO 2023’te etkinlikler hız kesmeden devam ederken, Cumhuriyetin ilan edilişinin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Grup Rafadan Sahne Gösterisi ve Konseri düzenlendi. Akın akın müzikale gelen çocuklar, gençler ve aileleri unutulmaz bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaşadı.

7’den 70’e tüm vatandaşların istifade edebileceği sosyal tesislerle zenginleştirdiği EXPO 2023 Sergi Alanı’nda birbirinden güzel etkinlikler organize eden Onikişubat Belediyesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümüne yakışır bir programa imza attı.

Onikişubat Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ev sahipliğini yaptığı EXPO 2023’le Kahramanmaraşlı depremzede vatandaşların rehabilitasyonuna katkı sağlamayı hedefleyen çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda TRT Çocuk’un dikkat çeken yapımlarından biri olan Rafadan Tayfa’yı EXPO 2023’e getiren Başkan Mahçiçek öncülüğündeki Onikişubat Belediyesi, özellikle çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Akın akın EXPO 2023 Sergi Alanı’na gelen on binlerce çocuk, genç ve aileleri, Rafadan Tayfa’nın sahne alacağı Amfi Tiyatro’yu hınca hınç doldurdu.

Çocuklar, Rafadan Tayfa'nın sevilen kahramanları Akın, Hayri, Mert ve Kamil’in seslendirdiği şarkı ve türkülere eşlik ederek eğlenceli anlar yaşadı.

Yoğun ilgi gören tiyatro gösterisinin sonunda çocuklara pamuk şekeri ikram edildi.

Sahne gösterileri ve tiyatro gösterileriyle son derece mutlu olan çocuklar, gönüllerince eğlendi.

“Akın akın alanımıza teşrif eden ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum”

Müzikal öncesi seyircileri selamlamak üzere kürsüye gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, seyircilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Ülkem Okuyor Derneğince Hatay'da 21. kütüphane açıldı Ülkem Okuyor Derneğince Hatay'da 21. kütüphane açıldı

Etkinliklerin hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Başkan Mahçiçek, “Bildiğiniz gibi EXPO 2023’ün açılışını 14 Ekim’de gerçekleştirmiştik. Çok sayıda insanımız alanımızı ziyaret etti, çok ciddi bir yoğunluk var. Bu yoğunluğu biraz daha farklılaştıralım dedik. Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı da kutluyoruz aynı zamandı. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünde çok sevilen Rafadan Tayfa’yı çocuklarımız ve velilerimiz için Kahramanmaraş’ımıza getirdik. Gerçekten çok ciddi katılım vardı. 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem travmasından sonra ailelerimiz ve çocuklarımıza rehabilitasyon imkanı sağlayan çok güzel etkinliklerimiz oluyor. Çok ağır başlı, seviyeli bir şekilde hem çocuklarımız hem de büyüklerimizin keyifli vakit geçireceği bir atmosfer oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu kabil etkinliklerimiz devam edecek inşallah. Akın akın alanımıza teşrif eden ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü kutluyor, tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ayrıca uluslararası ülke ve ulusal şehir bahçeleri ile çeşitli kurumların stantlarını ziyaret eden Başkan Mahçiçek, sanat atölyeleri, resim atölyeleri ve müzik dinletileri gibi faaliyetleri gezdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Mahçiçek, tek tek fotoğraf çekilerek vatandaşlarla hasbihal etti.