Uluslararası Antalya Film Festivali'nin “sanatsal afiş“i hazır

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesince bu yıl 55'incisi düzenlenecek "Uluslararası Antalya Film Festivali"nin sanat afişi hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk ve en...

Uluslararası Antalya Film Festivali'nin “sanatsal afiş“i hazır

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesince bu yıl 55'incisi düzenlenecek "Uluslararası Antalya Film Festivali"nin sanat afişi hazırlandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk ve en köklü film festivali "Uluslararası Antalya Film Festivali"nde bu yıldan başlayarak iki afiş kullanılacak.

Genel afişin yanı sıra festival, her yıl bir sanatçının eserini festivalin "sanatsal" afişine taşıyacak. Festivalin genel afişinde Altın Portakal Venüs Heykeli'yle birlikte onbinlerce Antalyalı yer alırken, sanatsal afişte ressam Ahmet Güneştekin'in 2015 yılında Venedik Bienali'nde sergilendiğinde büyük ses getiren 'Adem ile Havva' serisinden bir tablosu yer alıyor.

Farklı kültürlere ait mitolojik anlatıları, şimdiki zamana gönderme yaparak yeniden yorumlayan Güneştekin'in eserlerinde olduğu gibi festivalde bu yıl, farklı kültürlerde yaşanan göç, mültecilik, ekonomik, sosyal ve duygusal dışlanmışlık gibi hikayeleri "Çağdaş Masallar" başlığı altında sinemaseverlerle buluşturuyor.

Türkiye'den ve dünyadan 55 filmi ağırlayacak festivalin Genel Sanat Yönetmeliği'ni Avrupa Film Akademisi Başkan Yardımcı Mirsad Purivatra, Artistik Direktörlüğü'nü ise Saraybosna Film Festivali Başkanı Mike Downey üstleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.