ANTALYA (AA) - Sanatçı Nazlı Selin Akçay'ın doğadaki geçici izler ve lekelerden ilham alarak hazırladığı ilk kişisel resim sergisi 'Lerestograf' Antalya'nın Kepez ilçesinde açıldı.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi'nde açılan sergide, sanatçının doğada kendiliğinden oluşan ve zamanla değişen lekeleri resimlerine yansıttığı eserler yer alıyor.

Sanatçı Akçay, 'lerestograf' kavramını kendisinin oluşturduğunu belirterek, çalışmalarında doğada fark edilmeyen ve sürekli değişen izleri görünür kılmayı amaçladığını ifade etti.

Gaziantep ve çevre illerinde sıcak hava etkili oluyor
Gaziantep ve çevre illerinde sıcak hava etkili oluyor
İçeriği Görüntüle

İlk kişisel sergisinde eserleri sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Akçay, '2024'ten bu yana bu sergi üzerinde çalışıyorum. Açılışa katılan herkese teşekkür ediyorum. Kepez Belediyesine ve Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e sanata verdikleri değerden dolayı çok teşekkür ederim.' ifadesini kullandı.

Kepez Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Birsen Atmaca da sanatın insanı farklı düşünce ve yeni bakış açılarına taşıyan güçlü bir ifade biçimi olduğunu bildirdi.

Doğadaki geçici izleri sanatın diliyle yorumlayan 'Lerestograf' sergisi, 14 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA