OSMANİYE (AA) - 21 Yaş Altı Hokey Erkek Milli Takımı, temmuzda İspanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi.

Başkan Bozbey: “Bursaspor’u ayağa kaldırmalıyız” Başkan Bozbey: “Bursaspor’u ayağa kaldırmalıyız”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde kampa giren milli takım oyuncuları, günde çift idman yaparak şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor.

Milli Takım Başantrenörü Mahmut Yunus Cengiz, AA muhabirine, 8 ülkenin katılacağı şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Çalışmalarının yoğun geçtiğini anlatan Cengiz, "İlk kampımızı tamamlamak üzereyiz. Daha sonra 4 kamp daha yapacağız. Burada 26 sporcuyla kamp yapıyoruz. Bu sayıyı kamplarımız sonunda 18’e düşüreceğiz. Ardından 16-20 Temmuz’da İspanya’da yapılacak 21 Yaş Altı Hokey Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz." diye konuştu.

Cengiz, 21 Yaş Altı takımın ilk kez Avrupa Şampiyonasına katılacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Avrupa hokeyinde biz orta seviyelerdeyiz. Avrupa’da bulunan ülkeler, hokeyde 100 yıllık bir geçmişe sahip. Biz 20 yıllık bir geçmişe sahibiz. Buna rağmen 21 yaş altı kategorisinde en üst seviyedeyiz. A Milli Takım salon erkeklerde en üst seviyedeyiz. Daha yüksek hedefler için çalışıyoruz."

Cengiz, hokeyde elde edilen başarıların, ülke genelindeki tesisleşme sayesinde artmaya devam edeceğini kaydetti.