OSMANİYE/MERSİN (AA) - CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel, 4 Kasım'da genel başkanı, 5 Kasım'da ise partiyi yöneten kadroları seçeceklerini belirterek "6'sı sabahleyin bir fire vermeden, bir evladımızı, neferimizi, üyemizi kaybetmeden, kimseyi üzmeden, el ele, omuz omuza hep birlikte iktidara yürümeye başlayacağız." dedi.

Partisinin Osmaniye İl Başkanlığı önünde partililerle seslenen Özel, Osmaniye'nin kendisi için özel bir yere sahip olduğunu söyledi.

CHP için kötü sonuçlanan seçimlerin ardından partinin yenilenmesi için yola çıktıklarını aktaran Özel, "Biz bir daha yenilmek istemeyenler, bu parti bir daha muhalefette kalmasın, ikinci parti olmasın isteyenler, bu parti gelişsin, güçlensin, bir daha seçim akşamları şu partinin ışıkları erken sönmesin isteyenler için yola çıktık." diye konuştu.

Özel, 4-5 Kasım'da 38. Olağan Kurultay'ı yapacaklarını hatırlatarak şöyle devam etti:

"Kasımın 4'ünde genel başkan seçeceğiz. 5'inde partiyi yöneten kadroları seçeceğiz. 6'sı sabahleyin bir fire vermeden, bir evladımızı, neferimizi, üyemizi kaybetmeden, kimseyi üzmeden, el ele, omuz omuza hep birlikte iktidara yürümeye başlayacağız. Partinin büyük bir umutsuzluk, kırgınlık, küskünlük içinde olduğunu, bu konuda bir morale ihtiyaç olduğunu görüyoruz, biliyoruz. Bugün bize destek veren 43 il başkanı var, yarın 45, 46 olur. Kurultay salonuna 43 il başkanıyla girmek marifet değil. Marifet, oradan 81 il başkanıyla birlikte çıkabilmek."

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Antalya'da Kumluca Belediyesini ziyaret etti: Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Antalya'da Kumluca Belediyesini ziyaret etti:

Osmaniye'deki programının ardından Mersin'e giden Özel, CHP Mersin İl Başkanlığı önünde partililere hitabında, her geçen gün umudun, heyecanın ve değişime olan inancın kartopu gibi büyüdüğünü söyledi.

Partilerinin yapılacak kurultay sonunda Türkiye'ye umut olacağını savunan Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi değişiyor, güçleniyor, iyiye gidiyor, hepimize umut oluyor dedirtecek bir değişimi gerçekleştireceğiz." dedi.

Delegeleri ve partilileri kurultaya davet eden Özel, konuşmasının devamında genel başkan olması halinde yerine getireceği vaatlerini anlattı.